Semmelwrap

Den andra januari lanserades den numera så rikskända semmelwrapen (eller wrapsemlan) av VM-konditorn Mattias Ljungberg på Tössebageriet. I söndags ställde jag mig i kön (för det är i stort sett alltid kö enligt personalen) för att köpa med mig en klassisk semla till mitt årliga semmeltest och givetvis kände jag att jag även måste testa den nu så hypade wrapen. Först måste jag ta av mig hatten för “Tösse” för den PR de erhållit är ovärderlig för överallt pratas det om denna wrap och på sociala medier noterar jag att allt fler bagerier och konditorier runt om i landet kopierar denna wrap. Jag tycker semmelwrapen är helt ok, faktiskt över förväntan. Brödet kavlas ut väldigt tunt och gräddas under höga temperaturer under kort tid. Kanske en aningens för söt och jag tror det beror på ojämn blandning för vissa tuggor var väldigt mycket sötare än andra. 45 riksdaler går kalaset på och den är väl värd att testas. Vill du ha receptet så finner du den här.

IMG_9501edited

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.