Skeppsbro bageri – en pärla vid Skeppsbron

Tidigare i år togs skylten bageri Brillo ned vid Tullhus 1 på Skeppsbron och i stället naglades Skeppsbro bageri fast på fasaden. Världsmästarbagaren (2014) Håkan Johansson tog tillsammans med Fredrik Ekman (tidigare delägare på Gateau) över lokalen från Svenska Brasserier där bla Brillo ingår. Håkan som jobbat i lokalerna i ett par år satsat nu enbart på ekologiskt och allt mjöl mals på plats.

Utbudet består av bröd och sötebröd som bakas av fyra bagare på plats. Det finns gott om sittplatser både inomhus och på uteserveringen med utsikt mot vattnet.

Snacka om schysst fikahäng med utsikt mot den tremastade fullriggaren Af Chapman som ligger förtöjd på Skeppsholmen.

I september förra året slog Håkan och Fredrik upp portarna till Nockeby bageri i Bromma. Ett mysigt litet kvartersbageri med mycket hjärta som de driver parallellt med Skeppsbro bageri.
.

Skeppsbro bageri
Adress: Skeppsbron 21 (tullhus 1), Gamla Stan
Instagram: Här

 

3 kommentarer

 • Inger Ingmanson skriver:

  Levande ljus, Ja! Men nej – absolut ingen musik. Det kan man höra någon annanstans. Det är just tystnaden och ron som ”grejen”. Och – så vill jag själv välja vad jag ska lyssna på. De flesta har ju trots allt ”egen” musik öronen.

  Kanske inte så stort utbud av bröd – men det variera lite dag för dag. Men det är första året.

 • Anneli skriver:

  Hej

  Vi har vi fikat hos flera gånger och tycker att produkterna är bra, men ibland känns det som de har legat länge att de är lite torra och att de inte känns nybakade. Ofta har vi kommit på eftermiddagen och då har vi inte känt oss särkilt välkomna utan mer som vi har stört i personalens städningsrutin. Det har inte heller funnits mycket att välja på. Vi har också undrat om det ens har varit öppet. Vi efterfrågar varmare lokal, levande ljus och lugn musik för att göra miljön varmare och ner välkomnande. Det brukar jobba mörkhårig kille som är väldigt trevlig.

  Det är en toppen lokal, magisk utsikt, ekologiskt och egen gjort mjöl känns helt rätt!!

  Detta var några saker vi har tänkt på när vi besökt er. Hoppas ni kan ta till er av synpunkterna 🙂

  • Robban skriver:

   Hej Anneli.
   Tack för mail. Jag vill bara förtydliga att Robbans bästa är en blogg där jag skriver om fika. Jag har således ingenting med Skeppsbro bageri att göra. Men jag håller med dig på ovan punk för jag har också besökt bageriet vissa eftermiddagar och upplevt att utbudet varit magert.
   Ha en fin dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.