Snart är det dags för Bak- & Chokladfestivalen

Du har väl inte glömt att köpa biljett till Bak- & Chokladfestivalen som går av stapeln på Älvsjömässan i Stockholm den 12-15 oktober? Dagarna kommer att innehålla föreläsningar, provningar, tävlingar och massor av inspiration.

Programmet är digert eller vad sägs om pralinskola med Gustaf Mabrouk, kladdkakerace, baka macarons med Per Bäckström, skapa apelsinchokladtryfflar med Sara Aasum Hultberg och baka den perfekta brownien med Sören Resare. Dessutom avgörs tävlingen Årets konditor den 12-13 oktober. Det här var bara ett axplock av alla aktiviteter under mässan och vill du se programmet i sin helhet så kan du klicka här.

Bak- & Chokladfestivalen såg dagens ljus efter det att Magnus Johansson blivit inspirerad av en chokladfestival i Paris och överförde idén till Sverige. Tillsammans med Tony Olsson startade de Chokladfestivalen 2002 på Nordiska museet. Den lockade stora publikskaror, så stora att de till slut beslöt sig för att flytta festivalen till Stockholmsmässan. 2014 ändrades namnet till Bak- & Chokladfestivalen i samband med att mässan utvecklades med ett baksegment.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.