Snart är det dags för glögg och pepparkakor

Dagarna går i rasande fart och även om det fortfarande är relativt varmt och skönt ute så är det inte allt för långt bort till första advent.

Häromdagen avslöjade Blossa vilken smak det blir på vinterns glögg och i år har man inspirerats av Marrakech och då närmare bestämt från Maghrebi-teet med frisk smak av mynta och grönt te.

Det gröna teets strävhet gifter sig fint med sötman från glöggen och myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta och på det har man adderat traditionella glöggkryddor. Jag längtar redan till att få dricka glögg och äta pepparkakor och lussekatter. Gör inte du också det?

Varje år beger sig Blossa till nya platser i världen för att hitta inspiration till årets smak. I Marrakech finns caféer som tillagar Maghrebi-te – ett grönt te som smaksätts med färska myntablad. 

“Maghrebi-te framställs på ett ceremoniellt vis; det tar tid att brygga och avnjuts varmt i sociala sammanhang. Här ser vi flera likheter med vår glögg som även den förknippas med vänner och familj samt framställs hantverksmässigt och omsorgsfullt över tid. Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa”.

Årets flaskdesign har inspirerats av det marockanska kakel som pryder väggar och golv runt om i Marrakech. Den grön-blå färgen för tankarna till det närliggande och svalkande havet. På flaskans framsida står siffran ”20” i en stil som påminner om kalligrafi och den matta mässingliknande färgen inspireras kanske av ett mässingfat från basaren vid torget dit koordinaterna leder.

Blossa 20 har en alkoholhalt på 15% och kostar 124 kr (750 ml) och finns redan nu på Systembolaget via beställningssortimentet.

Några tidigare årgångar
2019 – Hawaii, passionsfrukt och hibiskusblomma
2018 Limoncello och basilika
2017 – Mango, chilli och spiskummin
2016 – Kråkbär
2015 – Earl Grey
2014 – Lavendel
2013 – Hallon och nypon
2012 – Yuzu och ingefära
2011 – Arabicabönan (kaffe)
2010 – Saffran
2009 – Clementin
2008 – Blåbär
2007 – Havtorn och kanel
2006 – Lingon och enbär
2005 – Hjortron och armangnac
2004 – Vinteräpple
2003 – Pomerans

Foton hämtade från folk o folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.