Snart är det dags för glögg och pepparkakor

Dagarna går i rasande fart och även om det fortfarande är relativt varmt och skönt ute så är det inte allt för långt bort till första advent.

Häromdagen avslöjade Blossa vilken smak det blir på vinterns glögg och i år har man inspirerats av Hawaii med smak av passionsfrukt och hibiskusblomma med toner av kaffe och kokos. Frågan jag ställer mig är om årets upplaga blir hit eller shit?

”Blossa har sedan 2011 rest runt i världen för att utveckla nya smaker till årgångsglöggen. I år har vi rest ända till Hawaii – närmare bestämt ön Oahu för att finna inspiration. I Blossa 19 Aloha ger passionsfrukt en tropisk sötma och som balanseras av hibiskusblommans fruktiga syra. De lätta tonerna av kaffe och kokos smälter nästintill samman och ger glöggen en spännande twist. I sin helhet är glöggen fruktig och frisk och gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa”

Flaskans färg för tankarna till den rosaröda hibiskusblomman och de färgglada rosa korallerna som pyntar de rev som omger Hawaiiöarna. Hibiskusblomman återfinns i mönstret som pryder flaskan, såväl som i smaken, och efterliknar 50-talets Hawaiiskjortor. Siffrornas blågröna färg påminner om havet och den påtagliga surfingkulturen, medan korken symboliserar kokosnötens färg och textur. Bakom designen står Scandinavian Design Group som arbetat med Blossas årgångsglögg sedan starten av smakresan år 2011.

Glöggen med en alkoholhalt på 15% kostar 119 kr (750 ml) och finns redan nu på Systembolaget via beställningssortimentet.

Några tidigare årgångar
2018 Limoncello och basilika
2017 Mango, chilli och spiskummin
2016 – Kråkbär
2015 – Earl Grey
2014 – Lavendel
2013 – Hallon och nypon
2012 – Yuzu och ingefära
2011 – Arabicabönan (kaffe)
2010 – Saffran
2009 – Clementin
2008 – Blåbär
2007 – Havtorn och kanel
2006 – Lingon och enbär
2005 – Hjortron och armangnac
2004 – Vinteräpple
2003 – Pomerans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag tipsar om

Häftiga bagerier och konditorier i världen: Silo

I Brighton ligger Silo som är en restaurang, kafé och bageri där allt som produceras återvinns. De beskriver sin verksamhet som ett förindustriellt matsystem som inte genererar något avfall. De kärnar sitt eget smör, gör egen mandelmjölk, de har en egen kvarn där de mal…

Paste your AdWords Remarketing code here
Translate »