Snygga chokladpåskägg

Snart är det åter påsk och då trycker vi i oss cirka sex miljoner ägg i timmen. I snitt äter vi dubbelt så många ägg under påskhelgen som en vanlig helg – fyra i stället för två. Men vet du varför vi äter ägg till påsk?

Jo, det hänger samman med den kristna påskfastan som pågår under fyrtio dagar och under den perioden var ägg en av de maträtter som inte fick ätas. Samtidigt som ingen åt ägg började hönorna värpa då våren är en tidpunkt då hönor lägger mycket ägg.

Alla ägg som värptes lades på hög och när fastan var över på påskdagen så fanns det mängder av ägg att äta. På medeltiden bar folk även med sig korgar med dekorerade ägg till kyrkan för att låta prästen välsigna dem.

Hönsägg i all ära men chokladägg går inte heller av för hackor. Spana in alla dessa stiliga chokladäggskreationer från världens alla hörn som jag samlat ihop.

Frank Haasnoot

Scott Green

12724838_1563537283966271_2082887795_n

Valrhona Japan

Oriol Balaguer

Ernst Knam

12818884_1668913080024635_1533457945_n

Pierre Abi Haila

David H. Chow

Jerome De Oliveira

Jimmy Mornet

Anna Polyviou

Burch & Purchese Sweet Studio

Sverre Sætre

10175268_265429743789103_2066126393_n

Ian Burch

Callebaut Chocolate

Fumiko Moreton

Julien Perrinet

Robin Hoedjes

Gregory Doyen

Miguel Guarro Carreras

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.