Sommarkafé: Café Brygghuset


Café Brygghuset är det sommarkafé som Stufvenäs Gästgifveri öppnar upp i trädgården under sommarmånaderna. Här kan du njuta av hembakade smörgåsar och bakverk.

Stufvenäs har en lång och spännande historia. I det gamla brygghuset som står på framsidan i trädgården finns ett sommarkafé som har det självklara namnet Café Brygghuset.

I mitten av 1900-talet brann flera av byggnaderna på Stufvenäs ner i ett blixtnedslag. Kvar blev huvudbyggnaden och brygghuset. Brygghuset användes som grovkök. Här tvättade man, redde upp slakten när man slaktat grisen, kokte “grisapotatis” (potatis till grisfoder) och bakade i bakugnen. Eftersom Brygghuset på Stufvenäs är äldre än 1855 har man säkerligen, som namnet säger, bryggt här och med stor säkerhet stod brännvinspannan inomhus. Husbehovsbränningen förbjöds 1855.

Nu bjuder Brygghuset på skönt häng med jazziga toner både i trädgården och inomhus. Produkterna är noga utvalda och med kärlek från lokala producenter som går under namnet ”Close by Stufvenäs”. 

Kaffet är rostat hos Balck Coffee i Kalmar och i kaféet finns det många härliga bakverk att njuta av.

✿Varmt välkomna❀

Café Brygghuset/Stufvenäs Gästgifveri
Adress: Stuvenäsvägen 1, Söderåkra/Småland (ca 39 km från Kalmar)
Hitta hit
Säsong: 26 juni till 14 augusti
Öppettider: Måndag-söndag 11.00-17.00
Hemsida/Facebook/Instagram

Fler sommarkaféer hittar du under fliken ”Fik per landskap” på bloggen. Du får gärna tipsa mig om bra och mysiga sommarkaféer/säsongskaféer. Du kan även skriva en rad här på bloggen.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.