Spana in hur Daniel Roos skapar Nobeldesserten 2019

För sjätte året i rad har Daniel Roos komponerat Nobeldesserten och än en gång har han lyckats med konststycket att ta fram en vacker skapelse som är en fröjd för ögat.

Årets dessert består av hallonmousse, torr chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet. Hallonen är av sorten Glen Ample och kommer från Hallongården i Trelleborg.


Foto: Åsö

Även i år kan vi som inte var inbjudna till Nobelmiddagen ta del av desserten som finns att köpa i en konsumentanpassad version på K-märkts samtliga enheter i Stockholm.

By the way, kommer du ihåg Daniel Roos tidigare Nobeldesserter?
2018 – Äppelharmoni med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet vaniljkräm, kolasås och havresmulor
2017 – Frostig blåbärsbavaroise, blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger.
2016 –  Sudachimoln medhjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper.
2015 – Körsbärsblomma med kaffesmak, mandel och nougat-botten med krossade kakaobönor, browniebotten med espresso, vaniljpannacotta, kaffebavaroise, chokladcreme, körsbärsgelé.
2014 – Saffranspannacotta, brynt smörkaka med hasselnötskrisp, salmbärsmousse, salmbärskräm och chokladsmulor.

Spana in klippet där Daniel visar hur han sätter ihop 2019-års Nobeldessert bit för bit.

K-märkt patisserie & bageri
Adress: 
Karlavägen 100, Götgatan 98 (Teatern – Ringens köpcentrum), Hötorgshallen (entréplan), Bokcafé (Akademibokhandeln, Mäster Samuelsgatan 30)
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Daniels Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.