Specialkaffebranschens mästare

I helgen tävlade landets vassaste kaffespecialister i svenska kaffemästerskapen som avgjordes i Nolhagahallen i Alingsås. Tävlingen arrangerades för tjugonde året i rad av SCA Sweden som är en ideell förening vars syfte är att få fler att förstå vikten av riktigt bra kaffe.
✰Bra jobbat allesammans och ett stort grattis till vinnarna✰

Barista Championship
På maximalt femton minuter skall det på scen serveras espresso, mjölkbaserad kaffedryck samt så kallad “signaturdrink” (alkoholfri drink med kaffe) till fyra smakdomare och under bevakning av två teknik-domare.
Vinnare: Matt Winton

Brewers Cup
Konsten att brygga och servera bryggkaffe genom manuella metoder med en obligatorisk och en freestyle del i tävlingen.
Vinnare: Patrik Rolf, April Coffee Copenhagen

Latte Art Championship
De tävlande skall göra två identiska versioner av de tre olika dryckerna: latte, macchiato samt en signaturdrink. Dryckerna bedöms efter kriterierna utseende, smak och arom. Domarna som bedömer utseendet ska också titta på kreativitet, skicklighet, likheten mellan mönstren i paren och mönstrets kontrast.
Vinnare: Alexandros Datsos, Löfbergs Rosteri & Kaffbar

Cup Tasters 
På maximalt åtta minuter skall deltagarna smaka sig igenom åtta set om tre koppar med kaffe där en av de tre kopparna skiljer sig åt från de andra två. Vinnare är den som kan urskilja vilken kopp som är annorlunda i flest set.
Vinnare: Patrik Nilsson

Coffee Roasting Championship
Under tre dagar skall deltagarna sortera defekter, provrosta kaffe, skapa blandningar, koppa kaffe och lyfta fram så bra smaker de bara kan.
Vinnare: Anthony Nguyen, Alkemisten

SCA Swedish Chapter är den svenska kapitlet av Speciality Coffee Association (SCA). En icke vinstdrivande organisation med ett nätverk av kaffeälskare både inom och utanför branschen i mer än 90 länder. De nationella kapitlen erbjuder kaffeevent, utbildningar och tävlingar på lokal nivå.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.