Stockholms hetaste glass

Annie och jag åker med jämna mellanrum till Catania där hon har sina två barn. I maj åkte Annie ned ensam och retade mig genom att skicka smarriga måltidsbilder i parti och minut. Ett måste när man är på Sicilien är att äta skaldjur och det finns en helt gudomlig pytteliten restaurang utanför Catania som vi brukar besöka.  De har ingen meny så man sätter sig till bords kommer det in dagsfärska skaldjur och fisk i en strid ström och det bästa av allt, utöver maten, är att turisterna inte hittar dit. Men det är inte bara maten som är ljuvlig, även glassen är fantastisk och som de flesta känner till så är den italienska glassen välkänd i världen. I Sverige går det att få tag på italiensk glass på ett fåtal ställen och en ny stjärna på den Stockholmska glasshimlen är Gelato Scarfó i Ålsten, Bromma. Angelo Scarfó med sambo Hanna Larsson tröttnade på den svenska glassen som oftast består av syntetiska smaker, dåliga råvaror och mycket luft. De beslutade att ta saken i egna händer och tillverkar nu glass med klass. Annie och jag noterade att de bland annat säljer Granita, som är en Siciliansk specialitet. Nu tror vi inte den är lika god som på Sicilien men vi ville ändå prova så vi åkte ut till Ålsten i förra veckan vid 15-tiden och möttes av en kö på cirka 30 meter! Det såg lite ironiskt ut i och med att deras ställe ligger i en villa- och radhusidyll och mitt bland detta så ser vi denna långa, slingrande kö. Vi valde att åka vidare och så får jag skriva om dem vid ett annat tillfälle. Under tiden kan du läsa om dem här då Allt om Stockholm besökte dem för en tid sedan.

10456210_719170344808277_701947046888045080_neditedFoto från Gelato Scarfós Facebook-sida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.