Stort grattis Maria Printz och Liv Sandberg

I söndags belönades de mest framstående kvinnorna inom svensk gastronomi på Stella-galan som arrangerades på restaurang Gondolen i Stockholm. Stella-galan är en ny gala för kvinnor med mat och dryck i fokus vars idé kläcktes förra året av Ella Nilsson, Lotta Bonthelius, Anette Rosvall och Maja Berthas. Grundidén kommer från ett nätverk på Facebook, Kirke – Kraftkvinnor i köket, som samlar människor som är yrkesverksamma inom mat, bakverk och dryck samt journalister, kreatörer och debattörer.

Totalt delades nio olika priskategorier och vinnarna inom bageri och konditori blev Maria Printz och Liv Sandberg.

Vinnare kategori Bageri – Maria Printz
Maria som ligger bakom succén Printz Bageri i Stallarholmen, snålar varken med kunskap, kärlek eller smör. Hon är en mycket kunnig, hantverksskicklig och generös ”medmatmänniska” som genom åren gjort ett stort avtryck i bagerivärlden.

Juryns motivering:”Denna bagare snålar varken med kunskap, kärlek eller smör. Utöver att vara hantverksskicklig och en påhittig entreprenör är hon också en generös ”medmatmänniska” som genom åren har satt ett stort och gott avtryck i bagerivärlden”.


Foto: Susanne Wahlström

Vinnare kategori Konditori – Liv Sandberg
Med ett häpnadsväckande hantverk driver Liv Sandberg Cake Art i Hökarängen i Stockholm. Hon är en av Nordens absolut bästa tårtkonstnärer och har bland annat vunnit Scandinavian Cake Show, Edible Artists Global Awards och Årets Tårtmästare 2016. Liv har också tävlat i Kanal 5:s ”Dessertmästarna” och varit finalist i Årets Konditor 2017. I dag är hon stolt medlem i Sthlm Culinary Team, som just nu tränar inför Culinary World Cup i Luxemburg 2018.

Juryns motivering:Med sina konstnärliga och mästerligt utförda tårtor har denna konditor slagit världen med häpnad. Hennes många vinster i tävlingar på både svensk och internationell nivå visar på ett enormt driv och stor skicklighet. Sammantaget är hon, med sitt kunnande, sitt mod och sina goda smaker en sann förebild för konditorer”.

Foto: Susanne Wahlström

Stort grattis Maria och Liv – ni är grymt duktiga.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.