Supergott vörtbröd från Vallentuna stenugnsbageri

Då har min fru Annie och jag avnjutit säsongens första vörtbröd och i vanlig ordning är det Vallentuna stenugnsbageri som fått äran att vara först ut och som vi under flera år rankat som Stockholms i särklass godaste vört.

Annie och jag brukar plöja igenom många bagerier för att finna det perfekta vörtbrödet. Var är det då som gör Vallentunas vört så god? De har helt klart hittat balansen mellan det söta och kryddiga med djup fyllig smak. Sedan är det ett plus att det är russin i vörten och att brödet håller sig saftigt i många dagar. Övrigt innehåll: oblandad rågsikt, durumsurdeg, vetemjöl, vatten, torrmjölk, jäst, vört, mörk sirap, salt, socker, anis, ingefära, fänkål, nejlika, kanel, kardemumma, pommernasskal.

Nedbäddad i en korg ligger det vackra brödet som går loss på 89 riksdaler och tro mig – den är värd vartenda öre. Om du inte befinner dig i närheten av Vallentuna så finns det möjlighet att skicka efter vörtbröd från Vallentuna stenugnsbageri via Hemägg. Vi brukar skicka efter varor från Hemägg med jämna mellanrum och det fungerar supersmidigt. De har samlat lokala producenter och du kan välja mellan att få hem finfina ekologiska ägg, bröd och bakverk, kaffe, julmust, glögg, te, olivolja, färdiga maträtter och så vidare. Kika in på deras hemsida och se efter om de levererar till din adress i Stockholm.


Jag kan även informera om att Ritorno förra vintern bakade en vört som liknar Vallentunas och som jag också rekommenderar varmt. Ritorno finner du på Odengatan 80-82, Torsgatan 20 och Dalagatan 41.

Vallentuna stenugnsbageri har även saffransmazariner som är något utöver det vanliga och som rekommenderas varmt. Överlag så finns det mycket gott att välja mellan och utöver bröd, bakverk och tårtor så bakar de surdegspizza alla dagar i veckan.

Om du befinner dig i Vallentuna, se då till att ta en fika på Vallentuna stenugnsbageri som du finner på Allévägen 6 i centrum.

Vörtbröd från Vallentuna stenugnsbageri

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.