Suspended Coffee i Stockholm

Suspended Coffee betyder att när du beställer en kaffe så kan du be om att lägga till en”bjudkopp”. Det innebär att du betalar för två koppar kaffe och lämnar den ena innestående till en annan person exempelvis en hemlös. Detta skrev jag om den 17 juli och hittills har jag bara varit på ett cafè som annammar Suspended Coffee, nämligen Kafé Esaias.

italybarista-ea49149ef34fa88c4e7f5f416aebb9a77e33bfe3-s40-c85edited

caffe_sospeso_cover_hdedited

Cafèet Under Kastanjen i Gamla Stan har också ”bjudkaffe”/”uppskjuten kaffe” och för någon vecka sedan läste jag om ytterligare ett cafè, Greean Bean Coffee på Mariatorget.  Vid mina besök har jag ibland tagit upp frågan och det verkar fortfarande finnas en viss skepsis, mycket beroendes på att det verkar finnas viss rädsla för att de som hämtar sitt bjudkaffe kanske ”skrämmer” bort stamkunderna!

I England har en del större kaffekedjor sedan en tid nappat på Suspended Coffe, senast i raden att stödja är kedjorna Starbucks och Costa Coffee. Jag är övertygad om att fler cafèer (och även restauranger) kommer att erbjuda bjudkaffe framöver men det verkar tyvärr ta lite tid. Vilken cafèkedja tar stafettpinnen och blir först i Sverige med bjudkaffe?

Historia och bakgrund

3 kommentarer

 • Annie skriver:

  Detta är ett fantastiskt ”fenomen”, verkar tyvärr som att det inte riktigt har tagit fart här hemma i Sverige.

 • yvette jonson skriver:

  Bra att du skriver vilka ställen som kör med suspended coffee. Har det tillkommit några fler i Stockholm?
  Mvh
  Yvette

  • Robban skriver:

   Hej Yvette.
   Sedan tidigare kände jag till att Kafé Esaias, Under Kastanjen och Greean Bean Coffee erbjuder Suspended Coffee men efter lite Googlande har jag även noterat att Fidel Coffee (Sankt Eriksgatan 109), Barista Fair Trade Coffee (samtliga av deras coffee shops i Sverige) samt Cafè 21 i Upplands Väsby erbjuder detta. Personligen tycker jag att någon av de största kedjorna borde ta iniativet till denna välgörenhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.