Suspended Coffee i Stockholm

Jag har tidigare skrivit om Suspended Coffee eller bjudkaffe/uppskjuten kaffe som det heter på svenska. Kafé Esaias var en av caféerna som tidigt började med bjudkaffe och även Under Kastanjen var tidigt ute (2013) med bjudkaffe och de har även bjudsoppa. Barista Fair Trade Coffee är en tredje aktör som gör en stor insats och de har även ett samarbete med Stadsmissionen Skåne, Hemlösa.se (region Mälardalen) samt Slink In (region Norr). Nedan finner du caféer som är värda att lyftas fram och som erbjuder bjudkaffe i Stockholmsområdet. Känner du till fler, tipsa mig.

 • Barista Fair Trade Coffee (Götgatan 67, Kista Galleria, Tangentvägen 14, Centralplan 15
 • Kafè Esaias (Drottninggatan 102)
 • Green Bean Coffee (Torkel Knutssonsgatan 33)
 • Bagel Street (Hornsgatan 174)

Tidigare inlägg om Suspended Coffee:
Suspended Coffee video
Suspended Coffee
Suspended Coffee Stockholm
Historia och bakgrund

10896896_776965469065140_8815089666970888143_n

2 kommentarer

 • Lena skriver:

  Hej ! Har du någon koll på vilka ställen som har bjudkaffe idag, vi har alltid gått till under kanstanjen men personalen där nu förstod inte vadd vi pratade om, de har tydligen bytt ägare under pandemin och inte tagit det vidare
  Känns som det just nu skulle behövas
  Ha det bra
  Lena

  • Robban skriver:

   Hej Lena.
   Tyvärr verkar det inte finnas speciellt många kaféer som erbjuder uppskjuten kaffe, vilket är synd. Det blev populärt ett tag runt 2014-2018 men har mer och mer försvunnit. En del ägare är oroade över att de kan få in ”fel slags kunder” till sina respektive fik och att det blir något slags härbärge som då skrämmer iväg de betalande kunderna. Det tycker jag är synd då det går att finna smarta lösningar för det också om man nu upplever den oron.

   Jag anser att om vi som konsumenter vill kunna bjuda hemlösa och fattigpensionärer på en fika så borde kaféerna kunna finna optimal och enkel lösning för det. Vi skall vara måna om våra medmänniskor. Sedan kan kaféer givetvis även bidra på annat sätt exempelvis skänka en slant till olika organisationer och/eller ge bort överblivet bröd osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.