Swedish Fika – Go Royal

Jag ägnar en hel del tid åt sociala medier och då främst Instagram, Facebook, Pinterest, Linkedin och Twitter. Det är upplysande, lärorikt och informativt och jag som är intresserad av omvärldsbevakning och ny teknik ser med tillförsikt fram emot framtidens sociala plattformar. Helt klart kommer streamingtjänsterna att öka och både Twitter och Facebook satsar mycket på detta. På Twitter kan man redan idag se livesända fotbollsmatcher i delar av världen och de kommer utveckla konceptet ytterligare.

Framtidens mediehus kommer sannolikt att heta Google och Facebook där nyheter, underhållning och troligtvis även banktjänster kommer att stråla samman. Avatarer kan bli morgondagens nyhetsuppläsare, visst låter det som science fiction men faktum är att det redan testas idag runt om i världen och även här i Sverige på Aftonbladet. Man skapar en fiktiv figur vars uppgift är att få så många följare som möjligt för att sedan delge olika typer av information. Avataren blir som en modern DJ som blandar och ger den information som du vill prenumerera på.

Det finns givetvis ännu mer spännande utveckling som exempelvis virtuell verklighet samt data och maskininlärning och fördelarna är många men det finns även nackdelar. Allt fler blir publicister, vilket innebär större ansvar för vad man faktiskt delger. Det journalisterna nu sitter och grubblar över är vad som kommer att hända med källgranskningen. Vem informerar sanning och vem gör inte det?

När jag hänger mig åt sociala medier så upptäcker jag givetvis massor av roliga, knasiga och intressanta inlägg, bilder och klipp. I måndags släppte YouTube-duon Go Royal sitt senaste klipp där de rappar och sjunger om Swedish Fika. Killarna i Go Royal heter Oskar Kongshöj och Gustaf Mardelius och de har som idé att skapa humoristiska klipp, vilket jag tycker de lyckats väl med.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.