Tack Stockholms bagare och konditorer

Idag fick jag blommor från Stockholms bagare och konditorer med ett tack för att jag lägger ned tid på mitt kanelbulletest som de anser vara välgjort och välformulerat. Att få ett sådant erkännande gör mig stolt som en tupp och jag har haft högburet huvud och ett leende på läpparna hela dagen.

Som jag tidigare skrivit så går det väldigt mycket tid i anspråk åt att genomföra kanelbulletestet (samt semmeltestet) och det underlättar givetvis att yrkesbagare och vanliga fikaälskande personer uppskattar det jag gör. Nu är det nog så att inte alla bagare är lika muntra, i synnerhet de som fått ettor och tvåor i betyg. Gissningsvis anser de att jag är en nolla men det bjussar jag på. Jag kan tillägga att en del av de som fått sämre betyg i kanelbulltestet har högre betyg i semmeltestet.

Testet försöker jag göra så rättvist som möjligt och jag har valt att ha med ett stort antal bagerier från innerstan och från kranskommunerna. Nu är detta enbart ett test baserat på vad min fru Annie och jag tycker och det är jag noga med att lyfta fram.

Återigen, stort tack för de vackra blommorna. De står på en fin plats i vardagsrummet och sprider glädje.

Notis: Stockholms bagare och konditorer är en del av branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer. De är uppdelade i sju distrikt varav Stockholm och västra distriktet tillhör de största. I Stockholms styrelse sitter ordförande Magnus Johansson (Magnus Johansson Bageri & Konditori ), Marie-Louise Gunnarson (Gunnarsons Specialkonditori), Peter Fritzdorf (Vivels bageri), Johan Sandelin-Järnåsen (Vete-Katten), Per Klein (Lundbergs konditori), Ellinor Isaksson (Chokladfabriken), Oscar Målevik (Haga Bageri & Tårtcompani) och Mikael Lundmark (Café Lilla Maräng).

img_4544edited

 

4 kommentarer

 • Lena skriver:

  Hej,
  jag jobbar i Garnisonen och handlar ofta på K-märkt. Var där och köpte kanelbullar igår och dom var jätteglada och uppspelta över din recension och förstaplatsen! Bullarna är verkligen supergoda och det gäller även de med kardemumma! Tack för en utmärkt blogg!

  • Robban skriver:

   Hej Lena. Tack för att du tittar in till min lilla blogg *smile*. K-märkt är duktiga och skapar fantastiska bakverk. Jag brukar även äta lunch där (nu är det iof nästan ett år senast) som håller bra klass. Jag är smickrad över att jag som liten bloggare som testar bullar kan skapa sådan uppståndelse *skratt*. Nu har jag iof genomfört tre stycken semmeltester och två st kanelbulletester så jag börjar få in lite rutin. Nu såg jag att K-märkt även vann SvD:s kanelbulletest och de hamnade även högt upp i Yelps test (där vann Ritorno). Så nog är K-märkts bullar bra. Må bäst.

 • Eva skriver:

  Du är värd varenda blomblad Robban! Grattis till ett riktigt bra test. Och gör man inte bra bullar, kanske man gör något annat bra. Som semlor? Fint skrivet av dig.

  • Robban skriver:

   Bockar och bugar Eva. Exakt, det är näst intill omöjligt att vara bra på allt och så är det givetvis så att vi har olika smak. Må bäst:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.