Ut med semlan – in med glassen

För många bagerier och konditorier har det nyligen varit säsongsavslutning för den populära semlan men hav tröst, nu tar glassen över istället. I fredags öppnade äntligen mitt kära Gelato Scarfó i Ålsten och här bjuds det i vanlig ordning på Stockholms godaste gelato. Även Lundbergs konditori i Gröndal och Ett bageri står i startgroparna med glass, liksom flera andra konditorier. Hans Berg på Ett Bageri tog storslam förra året på glass-sm och många nyfikna glassälskare har under året som gått vallfärdat till det mysiga lilla bageriet på Östermalm.

Årets svenska mästerskap i glasstillverkning äger rum den 25 april på Gastro Nord, Stockholmsmässan. Tävlingen arrangeras av Stockholmsmässan tillsammans med föreningen Årets konditor.

Kategorier och bedömning

Fior di Latte Stracciatella – traditionell mjölkglass utan vaniljsmak, med bitar av choklad. Presentation i breda kantiner.
Caramel – med valfri topping. Presentation i breda kantiner.
Drinksorbet – En sorbet med smak av valfri drink. Valfri presentation men tänk Glasscoupe med sorbet på drinktema. Tävlande tar med eget uppläggningsglas/bägare. Tävlingsbidraget kan, men behöver inte, innehålla alkohol. Sorbeten som presenteras i glaset/bägaren ska ha sorbetkonsistens. Utöver det så är det ok  att använda sig av lite frukt, bär och en chokladdekor om man vill. När man tömmer ut sorbeten så gör man det i vanliga smala kantiner.
Glassmästarens favorit –i denna kategori tävlas med egen valfri smak, sorbet eller glass. Valfri presentation i breda eller smala kantiner

Vinnare i kategori Glassmästarens favorit går vidare till finalen i Gelato World Tour Challenge. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.