Ut med semlan – in med glassen

För många bagerier och konditorier har det nyligen varit säsongsavslutning för den populära semlan men hav tröst, nu tar glassen över istället.

Det är många glassägare som nu står och rycker i glassmaskinerna runt om i landet och jag sticker knappast ut hakan när jag säger att glass kommer att vara en riktig storsäljare nu under den varmare årstiden.

Med rådande coronakris så har Hemglass ökat sin försäljning under februari och mars på mellan 10-15 procent jämfört med samma period året innan och deras försäljning lär säkerligen fortsätta öka i tider när hemkörning och social distansering råder.

Nu i veckan har många passat på att starta upp säsongen för glass/gelato och utmaningen för ägarna är att finna passande system för att minimera köbildning.

Nummerlappssystem är bra och relativt enkelt att införa men jag blir förbannad när jag läser att en del ställen haft problem med att en del människor struntat i systemet med att ta en nummerlapp och trängt sig före andra i kön! Alltså, vad är det med vissa människor som saknar folkvett, hyfs och hänsyn?

Gå ut i friska luften och njut, visa respekt och hänsyn till dina medmänniskor och stöd ditt lokala fik❤

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.