Ut med semlan, in med glassen

För många bagerier och konditorier är det säsongsavslutning den här helgen för den populära semlan men hav tröst, glassen tar nu över istället. I helgen öppnar äntligen mitt kära Gelato Scarfó i Ålsten och här bjuds det i vanlig ordning på Stockholms godaste glass. Ett konditori som startar med egentillverkad glass är Lundbergs konditori i Gröndal som från och med måndag kommer börja sälja glass. Äppelfabriken i Svartsjö/Ekerö öppnar upp för säsongen idag och gissa vad, det har också premiär för egentillverkad glass. De kommer att ha äppelsorbet från den egna odlingen, rabarberglass, plommonglass, chokladglass och säkerligen något mer gott.

Jag skrev i min årskrönika om att egentillverkad glass på kaféer, bagerier/konditorier kommer att vara trendigt i år och av vad jag hört från flera ägare så är det en hel del som står och rycker i glassmaskinerna inför kommande säsong! Sist men inte minst, nästa vecka är det åter dags för glass-SM som avgörs på mässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö. I år tävlar man med smakerna: vaniljglass, chokladglass, hallonsorbet och glassmästarens favorit, som den tävlande själv väljer. De tävlande i år är:

AB Finnmans Kalasglass (Skogås)
Congelato AB (Nässjö)
31:ans Glass och kök (Ödeshög)
Nonna’s Gelato (Saltsjö-Boo)
Café Björngårdsvillan (Göteborg)
Glassbaren i Bräcke (Bräcke)
Grädda (Åre)
EJ Farm (Ulricehamn)
Gelato factory i Gränna (Gränna)
SNÖ (Stockholm)
Sänkdalens Glass (Vikbolandet)
Ett Bageri (Stockholm)
Galato Scarfó (Bromma)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.