Vackra och kreativa chokladägg

Snart är det åter påsk och då trycker vi i oss cirka sex miljoner ägg i timmen. I snitt äter vi dubbelt så många ägg under påskhelgen som en vanlig helg (fyra i stället för två). Men vet du varför vi äter ägg till påsk? Jo, det hänger samman med den kristna påskfastan som pågår under fyrtio dagar och under den perioden var ägg en av de maträtter som inte fick ätas. Samtidigt som ingen åt ägg började hönorna värpa då våren är en tidpunkt då hönor lägger mycket ägg. Alla ägg som värptes lades på hög och när fastan var över på påskdagen så fanns det mängder av ägg att äta. På medeltiden bar folk även med sig korgar med dekorerade ägg till kyrkan för att låta prästen välsigna dem.

Hönsägg i all ära men chokladägg går inte heller av för hackor. Spana in dessa stiliga chokladäggskreationer.

12724838_1563537283966271_2082887795_n

Valrhona Japan

Oriol Balaguer

12797975_977515938952487_1985734129_n

Ernst Knam

12822521_1087262787991955_971386155_n

Kacie Epperly

12818884_1668913080024635_1533457945_n

Pierre Abi Haila

David H. Chow

12328140_1527423367552476_1407852698_n

Jerome De Oliveira

11372030_540402306121016_480619345_n

Burch & Purchese Sweet Studio

10175268_265429743789103_2066126393_n

Ian Burch

untitled

Fortnum & Mason

12783197_1578310169154530_805600154_n

Angel Ramirez Betancourt

12798074_551166518377919_348956673_n

Julie Jong

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.