Veckans blogg: Linus Creative Kitchen

Cirka tusen personer sökte till det populära bakprogrammet Hela Sverige Bakar 2015 men endast tio personer blev utvalda som sedan tävlade under tolv veckor om den ärofyllda titeln. En av dem var Linus Larsson från Söderhamn som med sin tävlingsinstinkt imponerade stort och kammade hem segern. Programmet brukar spelas in under sommarhalvåret i de vackra omgivningarna vid Taxinge slott och sänds sedan under senhösten på Sjuan.

I och med att inspelningarna sker redan under sommarhalvåret så vet givetvis de inblandade utgången av resultatet men det får de inte knysta ett ljud om under flera månader (förutom till sina respektive). I Linus fall blev glädjeyttringarna stora när nära och kära samlats för att se finalen hemma hos systern i december. Hela Hälsingland var med när Linus namn ropades ut och det inslaget kan du se här. Linus driver bloggen Linus Creative Kitchen som han startade upp strax efter sommaren i fjol och där finner du massor av godsaker. Givetvis är det extra roligt att ha med en Hela Sverige Bakar-vinnare som veckans blogg och mer om Linus kan du läsa om nedan och inlägget spar jag i vanlig ordning under fliken veckans blogg tillsammans med övriga bak- och dessertbloggare.

imageedit_1_4851430859

Jag heter Linus Larsson och är snart 36 år fyllda och bor i Söderhamn. Jag lever med min sambo Sofie och jag har två egna barn (Moa och Melwin) och Sofie har tre egna barn (Moa, Robin och Malte). I familjen finns även boxern Lennart som är två år. Jag jobbar idag som plattsättare (har tidigare jobbat som kock). Jag har ett väldigt aktivt liv på alla plan. Är med och tränar Melwin i ishockey, stöttar Moa som tävlingsdansar och så försöker jag själv hålla igång med träning. Nu blir det mycket gym då det passar mig bra då jag kan styra tiderna själv och jag tränar innan jag börjar jobba tidigt på morgonen. Jag brukar ställa klockan på 04.30, jag vet, det är okristligt tidigt men det är den enda tiden som finns då kvällarna går åt till barnens aktiviteter.

Sedan så bakas det ju en hel del också och det brukar bli cirka 2-3 gånger i veckan. Jag bakar allt från tårtor och bröd till smarriga chokladkakor. Jag har även medverkat i tävlingen Hela Sverige Bakar som jag även lyckades vinna 2015 och efter det så har det varit fullt upp med event och andra uppdrag, riktigt kul måste jag säga. Jag har medverkat i nyhetsmorgon två gånger. Medverkade i Agnetas nyårkarameller och jag klarade mig från några filmklipp och fick stå i bakgrunden och dricka bubbel i fyra timmar:). Vinsten i tävlingen Hela Sverige Bakar och att få ge ut en egen bakbok har varit en fantastisk häftig upplevelse. Att få se boken växa fram till en färdig produkt med mina recept och bilder på bakverken har varit en riktigt overklig upplevelse! Så har du inte köpt boken så måste du bara införskaffa den:)  Baka med Linus heter boken.

Hela resan började faktiskt när jag var med i tidningen Hembakat. Jag hade bara bakat lite sporadiskt hemma till kalas och helger. Men efter den medverkan så startade jag upp Facebook-sidan Linus Creative Kitchen och la ut mina recept och bilder. Jag fick jättebra respons och en massa frågor om tips och trix så efter det så har jag bakat lite mer än en vanlig Svensson:). Man kanske kan kalla det lite insnöat och nördigt men det är ju så kul och gott att experimentera fram nya smaker och recept så det lär jag nog aldrig sluta med.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag älskar choklad i alla dess former så jag använder nästan alltid choklad i någon form i mina bakverk. Det ska helst vara kladdigt och krämigt, att toppa en kaka med en len och krämig chokladganache, det är himmelskt:)

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Det blir oftast en Brownie, då vet jag att jag får en kladdig härlig chokladkaka som passar perfekt till kaffet. Den perfekta Brownien för mig innehåller lite nötter och ett täcke av chokladganach.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Det är ju såklart när jag vann Hela Sverige Bakar!! Sån jäkla häftig upplevelse. Att få vara med om allt vad programmet innebär från första uttagningarna den första dagen då man kom ner till Taxinge och träffade alla underbara deltagare till att få se hur en inspelning går till. Helt otroligt vilket jobb dom gör bakom kameran!! Sen till att faktiskt stå som VINNARE !! Sjukt häftig känsla! Sen när jag fick vara med att ta fram desserten på Münchenbryggeriet när 100 Wattaren hade sin årliga tävling där. Och den serverades till 650 personer. Jag fick tillsammans med Tilde från hela Sverige bakar stå på scen och presentera den. Det va riktigt häftigt!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Birgitta Rasmusson för att hon vela ha mig till att baka på hennes beachparty. När Birgitta bedömde mina munsbitar i tävlingen Hela Sverige Bakar så sa hon“att vi får väl se om det kommer nån inbjudan”. Det skulle vara trevligt att få sitta och prata med henne över en kopp kaffe och en god kaka, lyssna på hennes historier om vad hon har varit med om inom bakvärden. Det är nog en hel del intressant!

David Hellenius, Han verkar vara så jäkla rolig och skön som person. Lite lurig, vet inte riktigt vart man har honom.

Carina Berg, Också där en otroligt härlig personlighet. Kommer bara roliga och knäppa saker ur hennes mun när hon pratar, vet aldrig vad hon kan hitta på. Alla tre har nog drag av vad jag också har. Lite lurig, rapp i käften, alltid nått tok på gång! Jag tror att vi skulle ha en riktigt rolig fikastund ihop!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Den vanligaste frågan är vilken choklad jag använder, jag svarar att det är ju lite som man själv gillar. Ska jag baka en kaka där det innehåller choklad, eller en vanlig chokladkräm. Då kan jag lika gärna använda en Maraboukaka. Men ska jag göra praliner eller dekorationer då jag ska temperera chokladen använder jag lite finare märken och bättre kvalité på chokladen.

imageedit_6_9708102121

Glaserad moussetårta
Recept: Här

Vit chokladfudge med smak av jordärtskockaedited

Vit choklad och jordärtkocksfudge toppad med vit chokladcrumble
Recept: Här

Matbrödedited

Matbröd
Recept: Här

Choklad cheesecakeedited

Choklad Cheesecake
Recept: Här

Twixedited

Twix med en twist
Recept: Här

Briochesemlor med chokladganache och vaniljgräddeedited

Minibriochesemlor fylld med chokladganache och vaniljgrädde
Recept: Här

—————————————————————–-

11885103_915134481900413_7485457772601468608_n

Blogg: Linus Creative Kitchen
Drivs av: Linus Larsson
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.