Veckans blogg: Amélie Almèn

Varje vecka presenterar jag en bloggare med passion för bakning och matlagning och det har jag gjort ända sedan januari 2015. Jag brukar ibland fundera på hur många bloggare jag kommer hitta innan det tar slut för någon gång bör jag komma till vägs ände, eller? Det påstås i och för sig att det finns någonstans mellan 4000-5000 matbloggare i landet men då skall vi i ärlighetens namn säga att många konton säkerligen är inaktiva.

Jag fortsätter i alla fall att söka efter bloggare varje vecka och det kommer jag att göra så länge jag tycker det är kul och har du tips på bloggare som inte varit med hos mig, hojta gärna till. Du finner samtliga som medverkat här.

Amélie Almèn driver bloggen med samma namn och jag är glad och tacksam för att hon medverkar här hos mig. Läs mer om Amélie och ta del av hennes härliga recept. Ha en underbar vecka och kom ihåg, att våga är att tappa fotfästet en stund, att inte våga är att förlora sig själv.

Jag heter Amélie Almén och är 20 år. Jag bor för tillfället i Kalmar, där jag studerar vid Linnéuniversitetet, tillsammans med min pojkvän. Jag läser Mediekreatörsprogrammet och är nu inne på mitt andra, av totalt tre, år. På min fritid spenderar jag en hel del tid i köket, där jag försöker kombinera nya ingredienser och ta smakerna till en ny dimension.

Jag spenderar också en hel del tid bakom min systemkamera och fotograferar allt från bakverk, maträtter, inredning, arkitektur med mera. Jag har fått några av mina fotografier publicerade både på väggarna i Ljungby Arena samt i tidningen Smålänningen. Jag ser mig själv som en kreativ person och älskar att kombinera fotografering och bakning. Att fotografera det som jag har skapat är en av de roligaste delarna i processen. På min blogg delar jag med mig av mina recept, resor, fotografier samt min vardag. Jag vill inspirera andra med mina recept och ta bloggen till en ny nivå.

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Cheesecake eller tårta. Då får jag använda min kreativitet och finna nya smakkombinationer samtidigt som jag kan dekorera bakverket hur jag vill. Jag tycker om att testa mig fram med nya kombinationer för att få fram nya smakupplevelser.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Morotskaka eller en härlig bit prinsesstårta. De båda delar en förstaplats bland mina favoritbakverk.

Vad är ditt bästa bakminne?
Jag har två starka minnen, det första när är jag var liten och hjälpte mormor att grädda våfflor och alltid fick slicka av visparna som var fulla med grädde. Än i dag älskar jag grädde och kan äta det med sked ur en bunke. Mitt andra bakminne är när mamma visade mig hur man kokade egen kolasås. Det var så spännande och kul att få göra det på egen hand. Jag älskar kolasås och skulle kunna ha det till alla bakverk. Det slutade med att jag kokade egen kolasås efter skolan och åt det som mellanmål.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag skulle bjuda in mina idoler Johnny Depp, Manuela Kjeilen och Sébastien Boudet.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Jag får flest frågor utanför bloggen som exempelvis ”var får du alla dina idéer till nya recept”? Jag brukar då svara att jag låter fantasin flöda och kombinerar de smaker jag själv tycker om.

Chokladbolls-Cheesecake
Recept: Här

Chokladiga Chokladmuffins
Recept: Här

Chocolate Chip Cookies
Recept: Här

Dammsugare
Recept: Här

Kardemumma- & Bananpannkakor
Recept: Här

Blogg: Amélie Almèn
Drivs av: Amélie Almèn
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.