Veckans blogg: Annikas Bakery House

Då har det äntligen blivit måndag igen vilket innebär att det åter blivit dags att släppa fram en härlig bloggare med fokus på bakning. Denna vecka är det Annika Nilsson som strålkastarljuset riktas mot och hon driver Annikas Bakery House. Annika bor på en liten ö i Göteborgs skärgård med make och fyra döttrar.

Inlägget spar jag i vanlig ordning i arkivet. Ha en underbar vecka och kom ihåg att en pessimist ser svårigheter i varje möjlighet, en optimist ser möjligheter i varje svårighet.

Jag heter Annika som driver bloggen Annikas Bakery House. Har nog alltid bakat mycket, lite för mycket troligtvis. Jag är uppvuxen och bor på en liten ö i Göteborgs skärgård och är en riktig öbo. Familjen består även av en make och våra fyra döttrar som är 18, 14 och tvillingar som är 10 år gamla. Har sen några år tillbaka ett par olika jobb inom kommunikation, vilket passar mig perfekt. Bakandet är min skapande hobby som jag gärna gör på lediga stunder. En sak som är roligt är att det ramlar in folk titt som tätt hemma hos oss och vill ha en kopp kaffe, både vänner till oss men även våra ungdomar och barns kompisar. Vi gillar verkligen att fika med de som knackar på och det gäller att ha något gott till kaffet, ibland blir det fullt hus.

Jag gillar USA väldigt mycket och reser gärna dit och passar då på att inhandla nya produkter och saker att använda inom bakning. Jag snöar lätt in på olika märken som Kitchen Aid och har nu en uppsjö av grejer i köket. I USA passar man även på att gå på Cheesecake Factory för den goda maten och de goda cheesecaken som finns där, det kan jag verkligen rekommendera.

Eftersom jag bor på en liten västkustö så präglas nog jag mycket av havet i mitt liv, dessutom så arbetar maken som yrkesfiskare. Det blir mycket skaldjur som kräftor och hummer i mina maträtter samt att jag verkligen gillar äggost med björnbär som är så typiskt Bohuslän. Familjen gillar bad och båtliv och är ofta ute på holmarna på sommarhalvåret, utanför den ö vi bor på.

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag tycker om att baka många olika saker och det är väldigt svårt att välja. Jag gillar speciellt amerikanska recept som cheesecake, banoffe pie, morotskaka, cookies eller någon god brownie. Sen eftersom jag bor på västkusten så måste jag nämna äggost. En favorit som man sen bakar väldigt gott bröd eller bullar av vasslen.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
När jag går på konditori så gillar jag att köpa semla om det är den tiden, annars blir det gärna en jojo.

Vad är ditt bästa bakminne?
När jag var i Los Angeles vid ett tillfälle och bakade två Raspberry Cheesecake och bjöd mina amerikanska släktingar på som fick full pott. Dagen efter så fanns det en snickare på plats i huset där jag bodde som det skulle bjudas en bit till kaffet. Han tog hela biten, en kvart av en hel cheesecake utan någon hann säga nåt. Det märkligaste var ju att han klarade att äta upp den alldeles för stora biten. Imponerande på nåt vis!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Roy Fares, så vi kan diskutera hans grymma bakböcker. Brad Pitt, bara för att möjlighet finns. Christina Saliba, henne skulle jag vilja lära mig mer av.

Har du tips på några bra fikaställen?
Sjöboa i Fiskebäck är ett toppenställe. Lilling Cottage på Hönö, urmysigt. Sen har jag i höst besökt Café Nordpolen i Vara och det måste jag slå ett slag för med.

Banana Cream Pie
Recept: Här

Laxcheesecake
Recept: Här

Saffransknutar med vit choklad och pinjenötter
Recept: Här

Orange Chocolate Cheesecake
Recept: Här

Oreo Chocolate Cake
Recept: Här

Äggost
Recept: Här

Lime macarons
Recept: Här

Blogg: Annikas Bakery House
Drivs av: Annika Nilsson
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.