Veckans blogg: Baka Sockerfritt

Efter ett långt sommaruppehåll så är Veckans Blogg åter tillbaka på måndagarna. Vad är då veckans blogg kanske du undrar? Varje vecka riktar jag strålkastarljuset mot en av alla underbara bloggar vars fokus är inom bakning och desserter. Jag kallar det för bloggkärlek och just kärlek, omtanke och respekt är precis det vi behöver i dessa tider. Vissa är redan välkända och etablerade, andra väntar fortfarande på att upptäckas men det som alla har gemensamt är passionen för bakningen. Antalet bloggare är många och för mig gäller det att finna dem och givetvis har jag inte järnkoll på alla så därför blir jag superglad när jag får tips på bloggare. Har du tips på någon du vill se som veckans blogg på Robbans bästa, skicka gärna ett meddelande till mig. Om du har missat någon av de som tidigare medverkat så finner du dem här. Denna veckans blogg är Baka Sockerfritt som drivs av Marja Folcke. Att dra ned på raffinerat socker eller att inte använda socker i huvudtaget i bakningen har de senaste åren blivit allt vanligare, speciellt bland hemmabagare och Marja har tagit fasta på detta och visar att det självklart går att baka godsaker som är både hälsosamt och gott utan socker. Läs mer och ta del av några av hennes recept.

DSC_0197edited

 

Mitt namn är Marja Folcke, fyller 25 år i november och bor i Nacka utanför Stockholm tillsammans med min snart femmånaders son och min man Artur. Jag är idag föräldraledig (från mitt arbete som finanscontroller) samtidigt som jag håller på att uppfylla min dröm som entreprenör. Jag har sedan jag var liten älskat och haft som hobby att baka. Även hälsa har varit ett stort intresse och livsstilar som LCHF, raw, paleo och GI inspirerar mig mycket. Jag kom under 2012 på idén om att kombinerade dessa två stora intressen och därmed föddes Baka Sockerfritt som koncept. Med Baka Sockerfritt vill jag visa att hälsosamt också kan vara gott och få inspirera andra till att baka hälsosamt.

Idag skriver jag för tidningen Matkärlek, bloggar för Bättre Hälsa (som är en del utav Icakuriren) och samarbetar med företag som bland annat receptkreatör. Något av det mest spännande jag har gjort i min bloggkarriär är att ha varit med i TV4 Nyhetsmorgon och bakat mugcakes, samt att ha medverkat i Sveriges största baktidning ”Tidningen Hembakat”.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Ungefär allt med choklad. Detta beror förmodligen på att choklad är något av det bästa jag vet här i livet och därmed alltid är sugen på det! Givetvis hälsosamma chokladbakverk utan gluten och tillsatt socker.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Har jag den stora turen att ha valt ett konditori med ett stort utbud av hälsosamma bakelser väljer jag gärna en hälsosam chokladtårta. Jag har exempelvis ätit raw-chokladtårtor ett par gånger och det är gudomligt gott. Sedan måste jag säga att jag någon gång då och då också äter socker(!) och då faller valet på en liten prinsessbakelse.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
När jag bakade mugcakes i TV4 Nyhetsmorgon i mellandagarna (2014). Det var i alla fall det läskigaste och hittills mest minnesvärda! Du kan se inslaget här.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
En riktigt svår fråga, och jag måste alltid tänka efter länge vid liknande frågor. Blondinbella för att jag älskar hennes kreativitet och positiva tänkande, tänk vad mycket jag kunde lära! Leila Lindholm för att prata bakverk. Hon har ju dessutom börjat baka hälsosamma bakverk, vilket är riktigt roligt! Adam Alsing helt enkelt för att han verkar vara väldigt trevlig och lättsam, samt ha en skön personlighet.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Hur hinner du med allt? Hur kommer du på alla recept? Kan man byta ut X mot X?

DSC_0433 2edited

Banan- och blåbärskaka
Recept: Här

DSC_0376edited

Bananchokladkaka utan smör
Recept: Här

DSC_0915-tiltshiftedited

Solrosfrallor
Recept: Här

Bananvåfflor 2edited

Våfflor med banan
Recept: Här

DSC_0197edited

Blåbärscheesecake
Recept: Här

—————————————————————–-

DSC_1099 kopiaedited

Blogg: Baka Sockerfritt
Drivs av: Marja Folcke
E-post: marja@bakasockerfritt.se
Facebook: Här
Instagram: Här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.