Veckans blogg – Baka sockerfritt

Jag skulle beskriva mig själv som en entreprenörssjäl som älskar att vara ”egen” och jobba för mig själv. Jag drivs otroligt mycket av att arbeta med det jag tycker är kul – som Baka Sockerfritt. Förutom att arbeta med sociala medier arbetar jag även med trading (handla med aktier), och har nyligen skapat Instagramkontot Investmera

Baka Sockerfritt började som en hobby 2012, och blev ett företag 2015. Först var det ett slags projekt där jag fick utlopp för min kreativitet och stora intresse för hälsa och bakning. På den tiden fanns det inte så mycket spännande att hämta i den sociala medievärlden, så det har varit spännande att följa och vara delaktig i hela utvecklingen!

Jag fyller 30 i höst och har två barn på tre respektive fem år. Förutom att arbeta och ta hand om barn så hinner jag inte med så mycket annat just nu.

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag tycker bäst om att baka godisliknande bakverk, helt enkelt för att det är otroligt gott och dessutom ger ett väldigt likt resultat som om man hade bakat på ”traditionellt vis”. Tänk er min variant på Twix, Snickers eller Bounty!

Hur ofta brukar du baka?
Jag bakade väldigt ofta när jag började, men sedan jag fick barn nummer två har jag fått dra ner det till 1-2 gånger i veckan (och är barnen sjuka hinner jag oftast inget alls). Det som blir över vid bakning fryser jag in eller så ger jag bort det till nära och kära om jag har möjlighet.

Vad är ditt bästa bakminne?
Helt klart min medverkan i TV4 Nyhetsmorgon där jag bakade mugcakes 2014. Vilken grej! Det var både häftigt och läskigt. 

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
Utbudet på bakverk utan tillsatt socker och utan gluten är inte direkt jättestort. Jag tar gärna ett raw-bakverk om det finns och då oftast en rawboll – men har dom en rawtårta vill jag såklart testa den.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag tycker sådana här frågor är så svåra – men jag dras till kreativa, drivna människor med bra värderingar. Idag väljer jag nog Tuva Palm, Vivvi Walin och Greta Thunberg.

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
Instagram är idag min största källa för inspiration och det finns massor av härliga personer som visar sina fina bakverk där. Exempel på dessa personligheter är Camilla Hamid och Frida Skattberg.

Kladdkaksmuffins
Recept: Här

Brownie med chokladtoppade jordgubbar
Recept: Här

Hallonkaka med vaniljfyllning
Recept: Här

No bake Snickersbar
Recept: Här

Saftig banankaka
Recept: Här

Blogg: Baka sockerfritt
Drivs av: Marja Folcke
Instagram: Här
Facebook: Här

Stort tack Marja för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.