Veckans blogg – Baked by Ammna


Ammna heter jag och jag driver bakbloggen Baked By Ammna.
Vem är jag? Född i Malmö men flyttade från Sverige när jag var 16 år gammal. Då flyttade jag till Japan, jag hade fått ett stipendium för att studera konst och språk. Därefter blev det USA, efter USA blev det England. Efter England blev det Italien och en kort vända i Turkiet. Sedan åter till England för att sedan träffa min nuvarande man och flytta tillbaka till Sverige. Jag tog en sväng om med andra ord😉

En kul grej om mig är att jag faktiskt har synts i tv-rutan. För några år sedan var jag med i hela Sverige bakar. Det gick sådär. Klarade mig kvar i sju avsnitt (borde varit fler😉

Jag är utbildad grafisk designer men har också drivit ett klädmärke som jag lyckades visa upp på New York fashion week. Som ni förstår så äääälskar jag att skapa. Vad kan då vara bättre än bakning?

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Piffa upp tårtor! Jag är designer/konstnär i bakgrunden, och började med att använda smörkräm att måla med som man använder olja till oljemålningar. Jag kan sitta i flera timmar och bara måla tårtor! Det är det bästa jag vet. 

Hur ofta brukar du baka?
– Nästan varje dag innan jag blev med barn men nu blir det varannan eller var tredje dag ungefär.  

Vad är ditt bästa bakminne?
– Det måste nog vara första gången jag bakade något. Det var med min bror som lärde mig att baka Amerikansk brownie. Jag måste nog ha varit 8-9 år. det var så himla kul att se vad jag hade gjort helt själv (nästan helt själv🤣min bror var där som backup). Plus att det var något som jag verkligen älskar att äta! 

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Choklad biskvi om jag är inte sugen på något stort eller Budapest om jag vill ha något lite mer att tugga på.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Mary Berry (från hela England bakar) för att jag har följt hennes bakverk och recept sedan jag minns. Jag har lärt så mycket från hennes böcker och tv-program.

Paul Hollywood (också från hela England bakar). Han är en brödmänniska, och den bästa brödmannen jag vet! Han skulle jag vilja bjuda på mina cinnamon rolls. 

Nigella Lawson (brittisk tv-kock) Hon är grym på allt hon gör. Hon lagar mest mat men hon imponerar på mig med hur lätt det är att laga mat som ser avancerad ut! plus hon verkar vara rätt rolig att hänga med.

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Åh ja! Många! På mitt Instagramkonto har jag fullt med folk som jag tycker är grymma på baka eller dekorera. Det är en lång lista kan jag säga😁 
Det är alltid bra att bli inspirerat av andra, att lära sig något nytt. Det hjälper en att utveckla sin smaksättning och bakverk till en bättre nivå. Man blir även lite extra sugen på att hitta på nya recept så jag kan själv kan inspirera andra💕 

Tårta med passionsfrukt mousse, mandel dacqouise och vanilj bottnar – Recept här
Jordgubb Budapest – Recept här
Key lime Pie – Recept här
Funfetti Macarons – Recept här
Jordgubb Gallette – Recept här

Blogg: Baked by Ammna
Drivs av: Ammna Chaudhry-Hellström
Instagram: Här
Facebook: Här

Stort tack Ammna för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.