Veckans blogg: Bambi

Att ange en exakt siffra på hur många bloggar det finns i Sverige är svårt att estimera men ett tal som brukar dyka upp är runt en halv miljon. Själv började jag blogga i juli 2013 men det var först ett år senare som jag tog tag i bloggen och började skriva mer frekvent. De flesta av dem som bloggar gör det på sin fritid som glada amatörer och så finns det en del som kan livnära sig på sin blogg, helt eller delvis. Oavsett om man är en glad amatör eller en proffsbloggare så finns det frågeställningar som poppar upp med jämna mellanrum som man vill ha svar på och då är Better Bloggers ett bra nätverk att vända sig till.

Better Bloggers drivs av Linda Hörnfeldt som startade nätverket för att hon tyckte det saknades ett utvecklande och utbildande samlingsforum för bloggare, oavsett genre. Här delar bloggare med sig av sina erfarenheter och det råder en god och sansad ton. Man får massor av värdefulla tips inom alla möjliga områden som du garanterat har nytta av i ditt bloggande så kika gärna in på deras hemsida.

En person som är med i nätverket är Rose-Marie Fallgren som driver Bambi – en av Sveriges största mat- och föräldrarbloggar. Hon delar dagligen med sig av sin vardag som förälder med allt vad det innebär och givetvis finner du en massa recept på mat och bakverk. Varje vecka delar även Rose-Marie med sig av sin veckomatsedel, grymt bra tycker jag. Om du mot all förmodan missat att läsa om någon tidigare publicerad bloggare så kan du alltid gå till arkivet.

imageedit_9_8341862063

Jag heter Rose-Marie men har kallat mig för Bambi sen jag gick på gymnasiet (en si så där 20 år sedan så det har hängt med länge:)). Jag är född och uppvuxen i USA så många av mina bakverk är väldigt amerikanska. Jag är gift och har två små barn, när min dotter bara var tre veckor gammal fick jag diagnosen sköldkörtelcancer och där hjälpte bloggen mig mycket då jag kunde skriva av mig där. Idag är jag cancerfri.

Jag har bloggat i ca nio år och Bambi är idag en av Sveriges största bakbloggar. Jag har hunnit vara med i DN, Aftonbladet, Expressen, Norska Dagbladet och många andra tidningar. Jag har tävlat i Chokladfestivalens bloggduell och även fått åka till Köpenhamn och tävlat i kanelbullebakning tillsammans med bland andra norska Manuela Kjeilen.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Cupcakes! Det är så roligt att spritsa och dekorera – och förstås äta dem!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Oftast något med choklad, kanske en biskvi eller en bit chokladtårta.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
När jag var med och tävlade i Chokladfestivalens bloggduell och bakade brownies.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Leila Lindholm (som har varit en stor inspiration från start), Roy Fares (som precis som jag älskar amerikanska bakverk) och Tina Nordström (Mat-Tina har jag träffat flera gånger och hon är så otroligt trevlig!).

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Hur länge håller dessa kakor/cupcakes/brownies/etc. Det är ju så olika vad det är för bakverk men småkakor håller väldigt länge i en vanlig burk. Jag förvarar rätt så många av mina bakverk i rumstemperatur och jag tror att många tror att bakverk måste förvaras i kylskåp men det gäller mest bakverk med grädde.

imageedit_8_9593951024

Chokladrulltårta med jordnötssmörfyllning
Recept: Här

imageedit_9_8341862063

No bake blåbärscheesecake
Recept: Här

imageedit_11_6086099971

Chokladcupcakes med hallonfrosting
Recept: Här

imageedit_12_8461546044

Choklad och hallondrömtårta
Recept: Här

imageedit_14_6243325244

Karamelliserade popcorn
Recept: Här

imageedit_15_2294460736

Dajmpannacotta
Recept: Här

—————————————————————–-

imageedit_7_2519303899

Blogg: Bambi
Drivs av: Rose-Marie Fallgren
E-post: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.