Veckans blogg: Blomster & Bakverk

Måndagar är härliga dagar, varför då? Jo, då lyfter jag fram veckans blogg vilket jag tycker är superkul för det finns så otroligt många duktiga som bloggar om bakverk, bröd och desserter runt om i landet som bör synas i rampljuset. Denna vecka är det Annelie Anderssons blogg Blomster & Bakverk som jag valt att lyfta fram. En härlig blogg om livets goda, bakverk och matbröd, allt det vackra i vardagen, blomster och trädgård och lite till. Annelie driver även ett hembageri med tillhörande catering som går under namnet Bakverkeriet. Häng med och läs om vad Annelie har att erbjuda.

rawfoodcheesecake

macarons

Till vardags är jag operativ projektledare på en reklambyrå. För två år sedan började jag blogga och bestämde mig för att det var just mina stora intressen blomster och bakverk som skulle fylla bloggen. Sen blir det mycket mer än så, en hel del mat, fotoutmaningar, moodboards från trädgården och blomsterpill. Allt som inspirerar mig, skulle man väl kunna säga. Det var instagram som fick mig att börja se omvärlden i bilder och där valde jag ofta att även uttrycka mig i ord och blev uppmuntrad att göra något av det där. Så jag tänkte att jag väl kunde prova att blogga. Och jag ångrar det inte en sekund! Vilken härlig gemenskap det är och så många fina möten jag fått vara med om tack vare bloggen.

Vid sidan om jobb och blogg driver jag ett litet hemmabageri, en hobbyverksamhet i mån av tid. Dels bakar jag på beställning men så har jag också det jag kallar mina bak-fredagar då jag lägger ut vad jag ska baka och så kommer man hem till mig och handlar. Det har lärt mig så mycket! Både utvecklat min bakning men också det här med att starta företag, bokföring, kontakt med Miljö&Hälsa och en massa annat. Det roliga är att många kommer till mig för att handla bröd och bakverk utan gluten, och de är nästan ännu mer tacksamma eftersom utbudet i mataffären är så trist. Lärorikt är det. Och ger så oerhört mycket tillbaka i form av positiv energi eftersom jag har världens bästa kunder.

Det har skrivits om Bakverkeriet i magasin Österåker och då fick mina macarons vara med på bild. Efter det har jag fått baka hundratals macarons på beställning, till både lokala företag och mina privata kunder. Du kan läsa pressklippen här. Härom veckan blev jag utsedd till Veckans blogg på blogg.se som du kan läsa om här och igår när tidningen BAKA landade i brevlådan så hade de skrivit så fint om Blomster & Bakverk och då blir man ju bara så himla glad! Läs artikeln här.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför? 
Att baka har alltid varit detsamma som avkoppling för mig. Sätta händerna i en deg är ju rena rama meditationen. Och så är det något som ska pysslas om och kräver omtanke. Det är verkligen att vara här och nu, att baka. Jag tycker det är precis lika roligt att slänga ihop en deg till ett snabbt bröd som att baka macarons. Dessa franska små personligheter som är mer krävande än något annat bakverk, tror jag. Och så roligt det är när man då lyckas!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du? 
Knepig fråga. Just nu undviker jag både gluten, mjölk och socker så man kan väl säga att utbudet då är begränsat. Det är verkligen slående hur dåligt utbudet är för gluten- och mjölkallergiker. Extra glad blir man ju då att hitta ett café som gör tvärtom och häpna över hur mycket det finns att välja på. Innan jul var vi i Gamla Stan och besökte då ’Under Kastanjen’ där jag smakade en gudomlig kokoskaka som var både mjölk- och glutenfri. Man kan väl säga att jag gärna beställer något med rena smaker, och gärna bakverk med choklad.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
I min familj har det alltid bakats så många är gångerna jag njutit av mormors goda bullar och farmors småkakor. Sedan finns det ingen som gör godare pepparkakor än min mamma. Jag tror att min uppväxt med bakande förebilder är mitt bästa bakminne för det har gett mig så mycket. Att känna dofterna, de äkta smakerna. Det går inte att komma ifrån att hembakat är godast.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in? 
Då skulle jag samla tre kvinnor runt bordet. Linda Lomelino som är en oerhört stor inspirationskälla med sina magiskt vackra bilder. Anna Bergenström som alltid varit stommen i min kokbokshylla och som lärt mig mycket om matlagning. Och till sist skulle jag bjuda in Karin Berglund så det blir lite prat även om trädgård och blommor.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Får inte så himla många frågor, mest hejarop och fina ord. Men visst kan det komma någon fråga om vad man kan ersätta olika ingredienser med eller liknande.

—————————————————————–-

froknacke

Mitt godaste fröknäcke
Recept: här

boveteochdurrabrod

Bovete- och durrabröd, ett enkelt och gott glutenfritt bröd
Recept: här

rodbetsmuffins

Muffins med rödbetor (utan gluten, mjölk, raffinerat socker)
Recept: här

rawfoodcheesecake

Rawfood-cheesecake med blåbär och kardemumma
Recept: här

rawhallonochmandelbit

Hallon & Mandelbit, en raw liten godsak
Recept: här

—————————————————————–-

Annelieedited

Blogg: Blomster & Bakverk
Hemsida: Bakverkeriet
Drivs av: Annelie Andersson
E-post:
 annelie@bakverkeriet.se
Instagram: anneliesblomsterochbakverk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.