Veckans blogg: Brinken bakar

Måndagar är härliga dagar, varför då? Jo, för då får jag äran att lyfta fram en bloggare vilket jag tycker är superkul för det finns så otroligt många duktiga personer som bloggar om mat och bakverk runt om i landet. Denna vecka är det Emma Brink som driver Brinken bakar som jag valt att lyfta fram.

Emma är relativt ny på bloggscenen men jag är ganska säker på att vi kommer att få se en hel del av henne framöver. Ha nu en riktigt avkopplande påskvecka med nära och kära och var rädd om dig.

Jag heter Emma Brink och driver bloggen Brinken bakar som startades tidigare i år. Jag bor i Enskede söder om Stockholm med min sambo och två bonusbarn. När jag inte bakar och bloggar jobbar jag med kommunikation och har nyligen påbörjat en ny tjänst där jag får kombinera min erfarenhet inom mediebranschen med mat och bakning. Så spännande!

Att ha bakning som hobby är en ganska ny företeelse för mig, det är bara ett par år sedan det på riktigt blev ett fritidsintresse. Både jag och mina systrar fick under uppväxten lära oss grunderna till bakning och matlagning av vår mamma som är en fena i köket. Därifrån tog vi det vidare på lite olika sätt. Min storasyster Ida är en hemmabagare av rang och har försett familj och släkt med godsaker i decennier nu. Min lillasyster Moa utbildade sig till bagare och konditor och är nu en av Sveriges främsta inom yrket, med meriter från VM och EM med bagarlandslaget.

Och jag då? Ja, de första 35 åren i livet bakade jag inte mer än vanligt folk, en kladdkaka till fredagsmyset, muffins till jobbfikat eller en rabarberpaj när det var säsong. Men för ett par år sedan, i samband med att jag första gången fick ett ordentligt stort kök där jag kunde härja loss, insåg jag hur mycket jag gick igång på den kreativa processen det innebär att fundera ut vad man vill baka, hur det ska se ut, hur det ska smaka och sen skapa det utifrån bilden i ens huvud. Och sen dess så har intresset för bakning bara eskalerat och kan nu närmast beskrivas som out of control.

Bloggen startade jag när jag insåg att jag alltid glömde bort hur jag gjorde något som blivit bra och ville göra det igen. Dessutom hade mitt intresse för att styla och fotografera bakverken ökat. Så bloggen är tänkt att fungera som en inspirationssida för andra och som ett arkiv för mig själv.

Det som driver mig mest att baka, vid sidan av det kreativa, är att det gör människor glada. Folk är inte så bortskämda med hembakat som man kan tro, och glädjen hos kollegor och vänner som blir bjudna på det jag bakat får mig att vilja baka ännu mer. Det roliga är att många tror att det en osjälvisk handling att bjuda på hembakat, när det oftast tvärtom förmodligen ger mig mer att höra hur mycket de gillar det, än för dem som får äta.

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Tårtor! Gärna med spritsade dekorationer. Att spritsa är min favoritgrej med bakningen. Jag vill inte tänka på hur många timmar jag ägnat åt att titta på sprits-tutorials på Youtube för att lära mig teknikerna. Jag har över 60 tyllar i en låda. Jag har fortfarande mycket att lära, men det är det roligaste. Sen är tårtor något som gör människor glada och ett tecken på att något ska firas, allt från födelsedagar till tisdagar, men ingen kan vara ledsen när det serveras tårta.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Det beror lite på vad jag är sugen på just då, men det är ingen högoddsare att jag väljer en chokladkolatårta av något slag.

Vad är ditt bästa bakminne?
Det måste vara de två somrar i rad, 2011 och 2012, som jag tillbringade i New York och gjorde det till min personliga uppgift att testa så många cupcakes, donuts, glassar, cookies och tårtor som möjligt. Jag har en väldig förkärlek för amerikanska bakverk.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Carrie Bradshaw, Liz Lemon och C.J Cregg.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Nu har jag ju bloggat i så kort tid så jag har inte fått så många frågor, men vanligast på Instagram är: Hur hinner du baka så mycket? Och Varför är du inte tjockare? Svaren på det är prioritering och balans😉

Salted caramel chocolate chess cake
Recept: Här

Sega chokladcookies med pekannötter, vit choklad och havssalt
Recept: Här

Macarons med passionsfruktstryffel
Recept: Här

Blåbär- och citronkaka
Recept: Här

Lakritspavlova med lemoncurd och hallon
Recept: Här

Muffins med brynt smör och mandel
Recept: Här

Blogg: Brinken bakar
Drivs av: Emma Brink
E-post: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.