Veckans blogg: Chokladfreaks

Att lyfta fram duktiga dessert- och bakbloggare är något jag verkligen gillar men ibland är det ett litet detektivarbete att finna dessa bloggar. Jag har ingen aning om hur många personer det finns runt om i landet som skriver om bröd, bakverk, desserter, te och kaffe men jag snappade upp att det finns någonstans mellan två till tre tusen matbloggare. Är det någon som du anser bör vara med som veckans blogg men som ännu inte medverkat, tipsa gärna mig. Denna vecka är det Chokladfreaks som står i fokus och som drivs av Amani Taher.

picmonkey_collagetext_55336ade9606ee300fa23483

 

Hej.
Jag heter Amani Taher och älskar att baka. Utöver bakningen så är jag högstadielärare i Malmö. Mina elever brukar ofta tjata på mig och be mig baka åt dem och det har hänt att jag bakat åt några klasser ibland. Det är mest mina kollegor som får smaka på allt det goda. Jag undervisar i engelska och idrott och många blir faktiskt chockade när de får veta att jag har en sådan ”onyttig” bakblogg men jag tror på att man kan ha en balans i livet och njuta av det goda och vara hälsosam samtidigt. Man behöver inte utesluta det ena eller det andra. Förutom att baka så älskar jag även att äta och fika ute! Jag spenderar en hel del pengar på mat och fika ute och det är min vardagslyx.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Det jag älskar att baka mest av är enkla och snabba bakverk som inte kräver mycket förberedelser. De tre bakverken som jag bakar mest är kladdkaka, cupcakes och smulpaj. Ingredienserna till dessa brukar jag oftast ha hemma och det är de enda bakverken som jag vet går hem oss alla. Det kan aldrig gå fel när jag bakar något utav de.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag är ju en chokladälskare och väljer nästan 9/10 gånger något med choklad i. Det kan vara allt från en kladdkaka, brownie, chokladcheesecake, fransk chokladtårta, you name it! Trots att jag flera gånger försökt välja något annat när jag fikar ute så slutar det alltid med att jag blir besviken om jag inte får något med choklad.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Jag har så många fina bakminnen från min uppväxt. Jag är uppvuxen med en riktig bullmamma som älskar att baka. Jag överdriver inte när jag säger att hon bakar nästan varje dag. När man besöker min mamma bjuds man alltid på de godaste bullarna och det är nog mitt bästa bakminne!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag skulle ha bjudit Leila Lindholm och Roy Fares för jag har alla deras böcker hemma. Deras recept misslyckas man aldrig med och det hade varit kul att få bjuda de på deras egna bakverk. Sen hade jag gärna bjudit in Birgitta från ”Hela Sverige bakar”. Av det jag sett från TV så verkar hon bry sig mycket om utseendet och det hade varit kul att se om hon tycker att mina bakverk platsar i hennes bakbok.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Jag får inte så många frågor faktiskt. De flesta skriver några snälla rader eller ger beröm. De enda frågorna jag får handlar om var man kan få receptet.

—————————————————————–-

2014-05-25-2116_5382418fe087c379e2c733ae

Chokladcupcakes med espressoglasyr
Direklänk: här

img_8207_53d2a05be087c305c66f54a6

Nutella Cheesecake
Direklänk: här

img_8100namn_538b04249606ee228e5515e6

Chaneltårta
Direktlänk: här

picmonkey_collagetext_55336ade9606ee300fa23483

Mini-cupcakes med hallon
Direktlänk: här

—————————————————————–-

 untitled

Blogg: Chokladfreaks
Drivs av: Amani Taher
E-post: amani.taher@hotmail.com

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.