Veckans blogg: Corner House Kitchen

Efter en ovanligt kall vår så kom äntligen värmen i helgen och naturen svarade direkt med ett leende. Ett härligt vårtecken är när sommarkaféerna slår upp portarna och det finns så otroligt många mysiga naturnära fik att besöka.

Veckans blogg kör jag fram till månadsskiftet juni/juli och därefter blir det i vanlig ordning ett uppehåll i ett par veckor. Men fram tills dess hinner jag presentera ett par härliga bloggare och den som jag har äran att få ha med denna vecka är chokladälskaren Mikaela Ivarsson som driver Corner House Kitchen. Ha en härlig vecka och kom ihåg att för mycket av det goda kan vara underbart.

Jag heter Mikaela och älskar choklad. Ju mörkare desto godare! Min favoritchokladkaka är Lindt 90%, och det är bra för den får jag ha ifred här hemma, med kommentar från sambon att den smakar som att tugga kakao direkt från paketet. Well, I like it! När jag gick sista året på gymnasiet startade jag och två vänner ett UF-företag och valde att göra chokladpraliner. Det var otroligt roligt och vi blev omskrivna i den lokala nyhetstidningen, fick bli intervjuade i radio och blev det 2:a bästa UF-företaget i vår region.

Men jag bakar inte bara med choklad, även om det är en favorit. Jag gillar att baka det mesta så länge det blir gott, mycket smak är det viktigaste enligt mig. Efter gymnasiet flyttade jag ifrån den lilla sommarstaden Falkenberg för storstadens puls i Stockholm där jag fortfarande bor, nu tillsammans med sambo och har delad vårdnad med mina föräldrar om världens sötaste och envisa papillion-hund på 14 år som heter Ninjo. När jag inte står i köket och bakar eller leker fotostudio, jobbar jag som inköpsassistent, yogar, filosoferar kring livet och dricker rödvin.

Bland det bästa jag vet är att bjuda hem vänner på middag, med gott vin och självklart dessert! Att samlas kring bordet och äta gott och ha härliga samtal, det är livet!

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag tycker bäst om att baka saker som verkar svårt, gärna franska bakverk som macarons, eclairs och tarts. Det blir en utmaning och kanske inte alltid blir fantastiskt på första försöket men när dem blir riktigt perfekta så ger det en väldigt hög tillfredställelse, och det är alltid roligt när de som bjuds blir imponerade.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag älskar mörk choklad, så det mest chokladiga som finns helt klart. Om det inte är semmeltider, då är det en semla helt utan konkurrens!

Vad är ditt bästa bakminne?
Jag och min sambo var på semester i Frankrike och strosade runt på gatorna i Reims och hittade ett litet krypin som sålde kökstillbehör som vi gick in för att kika i. Vi träffade ägaren och tydligen erbjöd de matlagningskurser men nästa kurs var dagen efter och då skulle vi åka hem så ägaren erbjöd sig att ha en privat kurs med oss samma kväll och vi tackade lite spontant ja. Väl på kursen fick vi reda på att vi skulle göra macarons som dessert. Jag blev överlycklig, jag hade länge velat prova göra dem men har blivit lite avskräckt av att det ska vara så svårt att göra. Men när vi gjorde macarons tillsammans steg för steg så insåg jag att det inte var så svårt som jag trodde, och där föddes mitt intresse för franska bakverk.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Superentreprenören Tim Ferriss, artisten Sia och ”Power of now” författaren Eckhart Tolle.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Jag får inte jättemycket frågor i bloggen men privat frågar många hur jag hinner, och vem som äter allt jag bakar. Mina svar på det är att för mig är bakningen en hobby som jag ägnar mig åt på fritiden, jag stället mig alltså hellre och bakar efter jobbet än att titta på den senaste serien på Netflix. De som äter allt är förutom jag själv är min sambo, våra vänner och mina kollegor.

Kolapaj med vit choklad och kardemumma
Recept: Här

Caramel & Raspberry Macarons
Recept: Här

Raw Choklad (och chili) glass
Recept: Här

Världens godaste brownies
Recept: Här

Raw kanelbulle cheesecake
Recept: Här

Blogg: Corner House Kitchen
Drivs av: Mikaela Ivarsson
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.