Veckans blogg – Fika med Hanna


Hanna Sandeberg heter jag och är 33 år och bor i Kinna sedan ett år tillbaka med min sambo, dotter som är 3 år, sonen som är 11 år och våra tre katter. Jag jobbar som vårdbiträde i hemtjänsten och på ett demensboende. När tiden räcker till så jobbar jag även som fotograf. 

På min fritid då jag inte försöker baka, umgås jag med familj och vänner så mycket jag kan. Nu när jag bor i hus så spenderar jag även mycket tid ute i trädgården. När jag bakar och lagar mat så finns det inget härligare än att kunna plocka in egen skörd från trädgårdslandet. Jag gillar även att komma ut i naturen och ta långpromenader som får mig att koppla av.

Beträffande mitt bakintresse så är jag helt självlärd och med tiden har jag lyckas bli en molekylärbagare och receptkreatör. Visst vill jag plugga vidare till bagare men tiden har aldrig räckt till för mig. Jag driver bloggen Fika med Hanna och startade den mest för att spara mina recept och dela med mig av vad jag gör samt inspirera andra. Sakta men säkert så växer bloggen (jag jobbar på att få bloggen att bli ännu bättre) och tids nog så kommer jag även ge ut min första bok. 

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Åhh vad svårt, bakar verkligen allt och älskar att utmana mig själv. Det finns inget stopp, utan jag ska bara klara av det. Det som jag bakar mest av är att skapa fram ljuvliga desserter i alla former exempelvis chokladskulpturer, bröd och bakverk/dessert som ser ut som mat. Har även lovat mig själv och mina fantastiska följare att ge ut en bok. 

Hur ofta brukar du baka?
– Kan man baka för mycket? Man kan aldrig baka för mycket! Men det hänger på hur mycket idéer och vad man har hemma. Men genomsnitt kan jag nog ligga mellan 2-7 dagar i veckan. Fyller upp min frys till fikastunder eller ger bort till nära och kära och även till arbetskollegor. 

Vad är ditt bästa bakminne?
– Minns att min farmor alltid bjöd på fika/kafferep och efter en lång tid så började intresset växa fram. Fick lära mig själv från grunden att kunna baka allt och även ta fram mina konstnärliga kunskaper. Sedan har jag några favoriter som jag följer och som även ger mig inspiration och mod att våga testa nytt. 

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Eftersom jag är nötallergiker så finns det inte jättemycket att välja på när jag går på konditori/bageri/kafé. Jag är en dessertälskare så jag får alltid leta efter något jag tål att äta. Så det slutar oftast med en sötsyrlig dessert som gör en knäsvag. Något som jag aldrig får nog av är key lime paj med maräng. 

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Jag bjuder in Pascal Dupuy som är en av de största jag följer. Han ger mig så mycket inspiration och skapar så mycket gott. Vi skulle prata bakning och desserter i timmar. Vidare så bjuder jag in Martin Lippo för vem älskar inte att använda kemi i bakning och matlagning? Det är hans kunskaper som molekylär bagare som gjort att jag vågat ta steget ut själv. Vi skulle ha så mycket att prata om och skapa nya recept ihop. Den sista jag skulle bjuda in är Amaury Guichon – chokladens konung! Tänk vad mycket roligt man kan skapa med choklad som man sedan kan äta upp. Han hade kunnat lära mig allt om hur det är att skapa konst med choklad.

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Absolut! När jag känner att jag har tröttnat på vissa bakverk eller inte kommer på något att baka och behöver inspiration så har jag några som jag brukar titta in till för att hämta idéer. För ett tag sedan så kom jag på en idé och frågade mina följare om hjälp. Jag har en glasburk som heter Över 100 stycken förslag till en roligare bakning – bakverk/dessert som ser ut som mat m.m

Krämbullar som champinjoner – Recept här
Brytbrödgrisar – Recept här
Sommarrulltårta – Recept här
Choklad/jordgubbsmoussebakelse – Recept här
Prinsesstårta på glasspinne – Recept här

Blogg: Fika med Hanna
Drivs av: Hanna Sandeberg
Instagram: Här
Facebook: Här

Stort tack Hanna för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.