Veckans blogg: Flow Kitchen

Med jämna mellanrum har jag kikat över kölen för att finna intressanta finlandssvenska bloggare och genom åren har jag haft äran att ha med ett par stycken härliga bloggare med fokus på bakning. Finlandssvenskarna har varje år en stor årlig gala för bloggare där de delar ut priser i fjorton olika kategorier. Om du vill se förra årets gala eller är intresserad av att finna nya spännande bloggar att följa inom olika kategorier så kan du klicka här.

Jag är glad att jag hittade den fina bloggen Flow Kitchen som drivs av Nathalie Aurén så passa nu på att läsa hennes inlägg samt ta del av recepten. Ha nu en härlig vecka och kom ihåg att när du tänker mer än du vill, börjar dina tankar blöda.

Jag heter Nathalie Aurén, är 27-år, finlandssvensk och bor i Finlands soligaste stad Vasa. Jag jobbar som grafisk designer och driver mitt eget företag. Jag är nördigt intresserad av mat och hälsa, och därför började jag också blogga för 2,5 år sedan. Nu bloggar jag på den nystartade finlandssvenska matsajten Foodly, där hittar ni mig på min blogg Flow Kitchen. Där delar jag med mig av gluten-, socker, och mjölkfria recept och skriver även om hälsorelaterade ämnen.

Jag älskar att improvisera i köket, då försvinner tid och rum och jag går in i mitt flow. Det fascinerar mig att man kan baka gott och nyttigt på samma gång och det är den utmaningen som gör att jag trivs allra bäst i det hälsosamma köket. Men eftersom jag innerst inne är ganska lat vill jag att det ska vara enkelt och gå snabbt, och gärna behövas så få ingredienser som möjligt. Och eftersom jag märker att det finns en stor efterfrågan på just enkla, gluten- och sockerfria recept blir det ännu mera givande att testa och utveckla nya bakverk åt mina läsare.

Det är inte bara själva matlagningen och bakningen som jag tycker om. Att styla och fotografera mat är också något som jag verkligen älskar att göra och min stora dröm är att i framtiden kunna jobba som matfotograf. Det är inte mycket som slår känslan när man fått till en riktigt bra bild!

Jag har själv haft massor med hälsoproblem genom åren och genom det väcktes mitt stora intresse för kost och hälsa. Jag tror på riktig mat med bra råvaror och att det vi äter i allra högsta grad påverkar hur vi mår både fysiskt och psykiskt. Mat kan vara vår medicin. Men eftersom vi alla är individer är det också viktigt att komma ihåg att var och en behöver hitta det som fungerar bäst för en själv och ens kropp.

Efter mycket upp och ner gångar håller jag själv nu som bäst på att försöka hitta min egen balans både när det gäller kosten och livet i stort. Och att blogga om mat och hälsa är för mig en viktig del i den processen. Det vore kul om du vill kika in hos mig i mitt kök!

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag bakar alltid glutenfritt och utan raffinerat socker. Det är min grej, jag har inte haft vetemjöl eller vanligt socker hemma på många år. Det är en utmaning att försöka återskapa traditionella bakverk på ett hälsosamt sätt. Allra helst bakar jag med choklad, är en riktig chokladälskare.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Som sagt, jag älskar choklad. Om det finns glutenfri kladdkaka beställer jag utan tvekan en sådan! Gärna med en klick vaniljglass och färska bär till. En bit raw cake tar jag också gärna om det finns.

Vad är ditt bästa bakminne?
Mitt bästa bakminne är när jag första gången bakade en gluten- och sockerfri chokladtårta i flera våningar. Det var mitt i sommaren och jag gick ut och plockade färska jordgubbar, blåbär, hallon och röda vinbär som jag sedan dekorerade tårtan med. Den blev så fin och god!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag skulle bjuda in de tre matbloggare som från början inspirerade mig att börja blogga och fotografera, Maria Strömberg Bååth som driver bloggen Made my Mary, Hanna Göransson bakom bloggen Hur bra som helst och sist men inte minst Linda Lomelino med den fantastiska bloggen Call me cupcake. Det vore så inspirerande och trevligt att få fika fika med dessa talangfulla kvinnor!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Jag får kanske inte så mycket frågor på bloggen, men när det händer är det oftast någon som undrar var man hittar en specifik ingrediens eller om man kan byta ut något i receptet. Då blir jag varje gång påmind om att hälsosam bakning utan gluten, socker och mjölk inte är så självklart för de flesta andra som det blivit för mig. Och jag hoppas att kunna ändra på den saken genom att fortsätta att dela med mig av mina erfarenheter!

Glutenfri mintchokladtårta med chokladmousse, blåbär och kakaonibs
Recept: Här

Raw choklad­bollar med lingon­strössel
Recept: Här

Glutenfri blåbärs- och hallonpaj
Recept: Här

Raw blåbärskaka
Recept: Här

Saftig morotskaka med citron- och vaniljfrosting
Recept: Här

Glutenfri snickers-brownie med flingsalt
Recept: Här

Blogg: Flow Kitchen
Drivs av: Nathalie Aurén
E-post: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.