Veckans blogg: Fredriks Fika

Fredrik Nylén är en av de mest välkända bakbloggarna i Sverige och många känner säkert igen honom från TV4s tävling Hela Sverige bakar 2013 där han blev tvåa. Fredrik har även haft framgångar i Matbloggspriset (Nordens äldsta bloggpris) där han i fjol vann priset i kategorin ”Folkets val”. Han är en självutnämnd baknörd och ett energiknippe som alltid har ett leende på läpparna. Ta del av några av hans härliga recept samt ett videoklipp.

15092014-IMG_62701-682x1024

 

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag tycker verkligen om att baka allt! Det kan vara den enklaste av kakor, eller något mer tidskrävande som en Canelé de Bordeaux eller tårta. Om jag bara fick välja ett bakverk att baka så skulle det bli bullar. Jag fullkomligt älskar att göra deg, knåda deg och forma bullar. Det är något magiskt över när en deg jäser.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Det jag inte testat innan. Jag gör alltid så, om jag inte smakat det tidigare så vill jag testa det! Jag är nyfiken av naturen och tycker det är inspirerande att prova nya smaker och nya samansättningar av smaker.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Det är när jag var liten och vi var hemma hos min gammelmormor. Där bjöds det alltid på ”sju sorters kakor” Allt från bullar, munkar, mjuka kakor till småkakor. Vi satt ofta ute i trädgården med fin-porslinet och fyllda fat med godsaker.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Åh så spännande! Jag gillar verkligen att hänga med tanter, så vad sägs om trion Lill-Babs, Kicki Danielsson och Lill Lindfors J Jag tror nog att vi fyra skulle ha ett riktigt roligt fika ihop! De känns som att de tre är lite härligt småflummiga och jag tror att de gillar traditionellt fika med sju sorters kakor. Så kanske man kan få sig en liten sång efter fikat!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Det varierar väldigt mycket, en fråga som ofta dyker upp är: Går det att frysa?  Och jag brukar glömma att skriva hur stor form jag använt, så det brukar jag tänka på nu. Det som är bra med alla frågor man får är att bloggen utvecklas och blir bättre, får man mycket frågor så har man inte varit tydlig, så det har jag tagit till mig.

—————————————————————–-

Här är tre recept som jag tycker representerar mig ganska bra, Paleo för de som vill baka nyttigt, gluten, laktos och sockerfritt. Härliga bröd, och en smarrig chokladkaka! Avslutningsvis kan du se ett klipp där jag gör chocolate chip cookies, håll till godo!

06012015-_MG_3095-778x1024

Paleomuffins med hasselnöt och vanilj
Recept: här

27122014-_MG_2560-775x1024

Kalljästa frallor med morot och råg
Recept: här

15092014-IMG_62701-682x1024

Saftig chokladkaka med havtornsglasyr
Recept: här

—————————————————————–-

—————————————————————–-

fredriknylen

Blogg: Fredriks Fika
Drivs av: Fredrik Nylèn
E-post:
 nylen.fredrik@gmail.com
Instagram: fredriksfika

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.