Veckans blogg: Homemade Stockholm

Cecilia Hansson driver bloggen Homemade Stockholm som är fullspäckad med recept och vackra bilder. Till vardags jobbar Cecilia som formgivare på modetidningen Damernas Värld och med den bakgrunden så är det enkelt att inse att hennes kreativa ådra kommer väl till hands vid skapandet av olika bakverk. I detta inlägg delar Cecilia med sig av hela sju recept så fortsätt läsa för det bjuds på massor av ögongodis:)

chokladcupcakes-glasyr-kladdkaka

 

Jag heter Cecilia Hansson och har alltid haft en kärlek för bakning och jag bakade mycket hemma när jag var liten. När jag flyttade till Stockholm från Göteborg var det en trygghetsgrej att baka. Jag kände ett lugn och en hemtrevnad av den nybakade doften! Bloggen startade jag för att kunna samla mina favoritrecept och dela med mig till vänner som så många andra bloggar. Men också för att sysselsätta mig med att plåta mina bakverk och samla bilderna någonstans. Jag vill att allt skall se tilltalande ut. Jag fastnade för just bakning för att bakverken kan göras så vackra och varieras i oändlighet!

Till vardags jobbar jag som layoutchef på modetidningen Damernas Värld och tror att mitt layoutsinne går lite hand i hand med lusten att skapa fina bakverk. I Damernas Värld har jag fått göra bakjobb och crossoverjobb med modet där vi vävde ihop ett modejobb med mina bakelser, nyårsdesserter var det då!  I senaste numret har jag bakat en Jubileumstårta till Damernas Värld som fyller 75 år i år. Missa inte den, fylld med smaker av champagne och fläder!

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
ALLT! Jag vill gärna testa nya bakverk och vill upptäcka nya favoriter hela tiden! Något jag gör alldeles för sällan är glass. Jag älskar verkligen glass, kan äta det i massor!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag kollar först om de har något bakverk som ser extra spännande ut, något som jag kanske inte testat innan eller någon smakkombination som är ny för mig. Jag stannar ofta vid skyltfönster utanför konditorier för att titta och bli inspirerad. Men ett säkert kort är alltid en kardemummabulle!

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Alla de småkakor, muffins och tigerkakor som jag och mina kompisar bakade efter skolan när jag var liten! Jag var så fascinerad av hur det blev en god kaka av bara några få ingredienser. Kändes som magi att baka en kaka! Min favorit var chokladmuffins!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in? 
1.Iris Apfel! Skulle så gärna vilja ta en fika med denna färgsprakande kvinna!
2. Willy Wonka, haha! Jag är en riktig chokladälskare!
3. Donna Hay, Jag skulle vilja ha henne som min mentor, och Roy Fares också! Nu blev det fyra st, men ju fler desto roligare!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Vad jag gör med allt jag bakar! Damernas Världs redaktion (där jag jobbar) får en hel del men ofta så bakar jag en väldigt liten satts eller skickar med mina gäster en påse bullar hem. Jag får också frågor om jag varit otydlig i någon receptbeskrivning. Bloggar oftast på kvällar efter jobbet och kan då vara lite trött.

—————————————————————–-

hallontc3a5rtaedited

Hallonmoussetårta
Recept: här

enkel-hallonsorbet-snabb-glass

Hallonsorbet med citron
Recept: här

pekannut-pie1

Pekankolapaj med lakrits
Recept: här

chokladcupcakes-glasyr-kladdkaka

Anthon Berg Cupcakes
Recept: här

briocheredited

Briocher
Recept: här

chocolate-cake-easter

Chokladtårta (foto: Andy Prhat)
Recept: här

img_2590

Kardemumma och kanelbullar med hasselnötter
Recept: här

—————————————————————–-

cilla bloggedited

Blogg: Homemade Stockholm
Drivs av: Cecilia Hansson
E-post: cecilia.hansson@live.com
Facebook: här
Instagram: här
Pinterest: här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.