Veckans blogg: Hovkonditorn

Veckans blogg är Hovkonditorn som drivs av Katarina Saarinen som bloggar om vegetarisk mat. Du finner även en hel del raw och vegan recept på hennes stilfulla blogg. Katarina har ett digert bibliotek av recept och fotona är vackra och inspirerar till att laga mat och/eller till bakning. Annie (min fru är vegetarian) och jag har hittat många härliga recept och jag rekommenderar dig att läsa vidare samt att besöka hennes blogg.

IMG_3606edited

 

Jag är heter Katarina och jag har bloggat sedan oktober 2010. Det var mina vänner som uppmuntrade mig att börja blogga och det är jag mycket tacksam för. Numera bor jag i Singapore med min man och härifrån driver jag mitt företag Hovkonditorn. Jag bakar på beställning och arrangerar bakskola för barn. Jag har skrivit tre stycken e-böcker och jag har även vunnit en baktävling i en finsk tidning med mitt recept, söta citronrutor (som du finner längre ned)

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag har många favoriter som jag gärna bakar, som t.ex croissanter, kanelbullar, chokladmuffins, raw bakverk. Jag tycker om att experimentera och provar gärna olika kombinationer. Ibland blir slutresultatet lyckat och ibland mindre lyckat, haha. På senaste tid har jag bakat mycket vegant och glutenfritt. Att baka är för mig både avkopplande och terapeutiskt.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag väljer helst en traditionell kanelbulle. Jag är inte alls förtjust i tårtor med olika fyllningar och grädde på toppen. Jag kan ha vissa perioder då jag bara vill ha t.ex cheesecakes.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Sedan jag var liten har vi bakat hemma och mockarutor och kanelbullar var favoriterna. Jag minns så väl när jag ibland var sötsugen så kunde jag ställa mig och göra endast glasyren till mockarutorna och äta den rakt från kastrullen, hihi! Mitt bästa bakminne är när jag lyckades med mina croissanter, den känslan slår ingenting och jag levde länge på det.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Oj, då det här är ingen enkel fråga. Mark Levengood är som jag finlandssvensk och jag tycker att han verkar vara en sympatisk människa som jag gärna hade träffat över en fika. Nigella Lawson skulle vara en intressant person att träffa. Hon gör härliga bakverk och man ser hur hon njuter av det hon gör. Chad Robertson, min förebild då det gäller surdegsbröd.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Hur får jag mina bilder på bakverk så ljusa? Vad använder jag för kamera? Äter jag allt jag bakar? Varifrån får jag alla mina idéer?

 —————————————————————–-

IMG_2930edited

Croissant
Recept: här

IMG_3606edited

Raw hallon cheesecake
Recept: här

IMG_4892edited

Raw Morotskaka
Recept: här

IMG_2284edited

Baileys Chokladkaka
Recept: här

_MG_5734 (2)edited

Vegan Chokladkaka
Recept: här

Birkaedited

Söta Citronrutor
Recept: här

—————————————————————–-

1622866_10202151409079143_217271882_n

Blogg: Hovkonditorn
Drivs av: Katarina Saarinen
E-post:
 hovkonditorn@gmail.com
Facebook: här
Instagram: här

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.