Veckans blogg: Jennys rum och spis

Då har vi tagit klivet in i oktober och det är en månad som jag lärt mig uppskatta på senare år då jag sent om sider börjat uppskatta naturens vackra skiftningar. Om du gillar att fotografera i naturen så är oktober en fantastisk månad, ja, rent utsagt oslagbar. Jag skall själv ut och fota en del så att jag kan fylla på med nya fräscha bilder på mitt Instagramkonto där jag samlar på landskapsbilder.

Denna vecka innehåller flera roliga aktiviteter såsom kanelbullens dag samt att Bak- & Chokladfestivalen slår upp sina portar på torsdag. Mässan pågår i fyra dagar och jag har noterat att flera bakbloggare kommer att finans på plats med olika aktiviteter.

Måndag och ny vecka innebär i vanlig ordning att strålkastarljuset riktas mot en intressant bloggare med passion för bakning. Denna vecka är det Jenny Finn som jag har äran att presentera. Hon driver bloggen Jennys rum och spis där hon delar med sig av sina intressen såsom inredning, dukning, matlagning och bakning. I vanlig ordning spar jag inlägget i fliken ”Veckans blogg”. Ha en fin höstvecka och kom ihåg att för mycket av en bra sak kan vara underbart.

14549901_272288093170651_6689876764312731648_n

Jenny heter jag och är 42 år. Jag bor på vackra Sollerön strax utanför Mora i Dalarna med min sambo Jocke och våra döttrar, Elin 8 och Daga snart 4 år. Jag älskar att laga mat och att baka, och har tänkt i flera år att jag skulle starta en blogg. Främst för samla alla recept jag tycker om. För ett halvår sen slog jag äntligen slag i saken och startade min blogg Jennys Rum och Spis, och nu tycker jag det är så otroligt kul så undrar varför jag inte började tidigare.

På min blogg hittar du allt möjligt från enkla vardagsrätter och luncher till fina middagar samt bakverk, desserter och tårtor. Jag lägger ut det jag gillar helt enkelt, och jag gillar mycket olika saker så det är stor variation. Jag hittar min inspiration i tidningar, tv, sociala medier och från andra bloggare. Jag samlar på recept och har gjort det så länge jag kan minnas. Jag har recept sparade överallt, så det räcker för massor med år framöver:)

Jag gillar utmaningar och att utvecklas i köket lika mycket som att laga/baka enkla saker. Misslyckas jag så gör jag om tills det blir bra, inte samma dag kanske, utan jag laddar om batterierna däremellan. Men jag ger mig inte, envis som få! Skulle vilja utbilda mig till konditor för att lära mig allt, men tidiga morgnar varje dag är inget för en nattsuddare som mig så ska nog inte ha det som yrke. Dessertkonditor vore drömmen.

Ett annat stort intresse jag gärna ägnar mig åt är inredning. Det kan du se mer av på mitt Instagram. Jag älskar att inspireras och inspirera och då jag gillar fina mat- och bakbilder så tillkommer även intresset av att lära sig fota. Det är något jag verkligen vill utveckla mer. Någon som vet någon bra matfotokurs framöver får gärna höra av sig!

När jag inte är hemma och stökar till i köket så jobbar jag som personlig assistent åt en kille med autism och intellektuell funktionsnedsättning. Det är ett fantastiskt härligt men också svårt jobb. Världens bästa jobb tycker jag, när kemin stämmer så klart, och det gör den mellan oss. Vi bakar också tillsammans ibland, vilket är jättekul. Och utmanande då man aldrig riktigt vet vad som kommer hända och det inte alltid blir som man tänkt sig. Jobbet som personlig assistent, med sina oregelbundna arbetstider, ger mycket lediga dagar som gör att jag har tid för matlagning, bakning och bloggen. Kan inte bli bättre känns det som!

För två år sen sökte jag till Hela Sverige Bakar och kom vidare till audition i Stockholm. Av flera anledningar kom jag inte iväg. Kanske söker jag igen nästa säsong och ser hur långt jag tar mig. Gillar utmaningar och det är väl en riktig utmaning om något.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Det beror på humör och energi. Ibland tycker jag bäst om att baka desserter med allt vad det kan innehålla för olika komponenter. Och så tårtor så klart, för att det är så varierande och kreativt.  Och ibland är det enklaste det roligaste, när det går snabbt som en kladdkaka. Vilket också är något av det godaste!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Om jag är sugen på något sött så blir det prinsessbakelse eller biskvi.  Annars räkmacka, ett av våra lokala konditorier serverar världens godaste räkmacka, svår att motstå! Jag vill gärna ta något jag vet är gott när jag går på konditori så det är sällan jag provar något nytt. Motsatsen till hemma där jag ständigt provar nya godsaker eller maträtter.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Mitt bästa bakminne är när jag gjorde tårtor till barnen på deras senaste födelsedagar. Jag försöker göra efter deras önskemål. Lillasyster ville ha en Pippitårta och storasyster en vacker våningstårta. När jag ser den stora glädjen i deras ögon och med det där leendet, det är underbart!

Och när vi bakat tillsammans på jobbet och det är dags att fika det vi gjort. När man ser glädjen och stoltheten i kundens ögon och när han frågar mig finurligt: Vem är det som har bakat? Var det jag? Och sen världens smile på det, obetalbart!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren då jag älskar deras podcast, de är så underbart tokiga och roliga. Och sen får Sebastien Boudet också komma, han är otroligt inspirerande! Och så sund i sina värderingar om kampen för bättre mat bl.a. Och sen är även han rolig. Så trevligt det kommer bli!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Får inte så många frågor utan mer fina kommentarer. Någon fråga ibland om var jag köpt någonting eller om man kan byta någon ingrediens eller liknande.

14156161_1804337206504582_743259363_n

Prinsessbakelser
Recept: Här

14295380_1161004837289373_356781918_n

Fransk chokladmousse med endast ägg och choklad
Recept: Här

13732083_1554362684871230_1020972183_n

Cheesecake med Oreo
Recept: Här

13129808_1589229938072752_1043759164_n

Björnbärstårta med choklad
Recept: Här

14359398_1226940517364234_5436372386968502272_n

Flytande Black Saltlakrits med vaniljglass och hallon
Recept: Här

13388652_1655716118085077_625012347_n

Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten
Recept: Här

—————————————————————–-

imageedit_1_2957410469

Blogg: Jennys rum och spis
Drivs av: Jenny Finn
E-post: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.