Veckans blogg: Kitchen of Anna

Då har vi precis lämnat en vecka som varit en emotionell berg- och dalbana med glädje (Carl Philip och Sofia) och sorg (Magnus Härenstam och Lisa Holm). Denna vecka kommer samtalsämnet garanterat att handla om vilket väder det blir i midsommar. Skall vi tvingas dansa till små grodorna i ösregn eller inte? Nu är det några dagar kvar till fredag och i vanlig ordning startar vi veckan med att släppa fram en bloggare och denna vecka är det duktiga Anna Demirian som driver Kitchen of Anna. Spana in Annas snygga foton och härliga recept.

collageedited

 

Jag heter Anna Demirian.
Ursprungligen kommer jag från Armenien och har bott i Sverige i 19 år. Jag älskar att vara i köket och laga mat och att baka. På senare tid har jag också utvecklat ett tycke för fotografering och då menar jag fotografering av framför allt mat. Jag har vunnit en delfinal i Sverige i en recepttävling för Cono Sur-viner. Huvudfinalen gick av stapeln i Paris där jag kom tvåa och fick kockens kavaj (Chris Charpentiers). Jag fick äran att laga mat för 300 personer till invigningen av Armeniska ambassaden som hade sin invigning i Riddarhuset. Jag har hållit i kurser på jobbet som bakaktivitet och lärt mina kollegor att baka. Nyligen uppmärksammade tidningen Pressan på Island min passion för matlagning och delade mitt recept på lammracks.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag måste säga bröd i första hand, speciellt surdegsbröd. Bröd är det första jag tänker på när jag ska duka bord.  För mer än två år sedan var jag på en surdegsbrödkurs med bäste Sebastien Boudet och blev helt kär i surdegsbrödbakning. Jag köpte allt hans sa. Kom hem och tränade hårt och gav inte upp tills jag kunde baka och snitta. Surdegsbakning är det bästa jag vet och hela processen är så fascinerande och allt som krävs är mjöl, vatten och salt, och en massa kärlek så klart. Jag älskar även att baka piroger, små pajer och tarteletter med en massa bär. Älskar när alla får sin egen.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag provar gärna något som jag inte är så duktig på att baka själv eller konditoriets specialitet. Oftast får jag idéer och inspiration av alla ställen jag har besökt och allt jag smakat.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Barndomsminnen från Armenien när mamma och farmor tillsammans med andra släktingar storbakade inför storhelger och gjorde smördeg och olika bakelser som den armeniska nationalbakelsen Gátha och även populära bakverk som petit choux och napoleonbakelser. Det doftade underbart men vi barn fick inte smaka omedelbart. Först när allt var slutbakat och de fina plockades undan för gästerna fick vi ta de mindre lyckade exemplaren som kanske inte såg så jättefina ut men de var minst lika goda!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag skulle gärna bjuda Roy Fares då är han så himla duktig på att baka och jag blir så inspirerad. Elisabeth Johansson som jag gärna skulle vilja småprata och fika med. Och sist Karin Fransson som jag skulle vilja så gärna träffa. Kocken som älskar örter lika mycket som jag gör.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Jag får mest frågor om recept och råd. Jag måste ändå vara ärlig och fåt då erkänna att jag får fler kommentarer på Facebook och Instagram vilket jag tror beror dessa mediers popularitet och enkelhet antar jag. De flesta skriver att de blir så hungriga av att titta på mina bilder och vill sätta igång och laga mat. Det är exakt det jag vill förmedla.

Surdegsmacka1

Surdegsbröd
Recept: Här

små paj 2

Små pajer med jordgubbsfyllning
Recept: Här

kolatarteletter2

Kolapaj
Recept: Här

getostpaj3

Getostpaj med ugnsbakade fikon
Recept: Här

Körsbärtarteletter1

Körsbärstarteletter
Recept: Här

collageedited

Körsbärspaj med marängtäcke
Recept: Här

—————————————————————–-

finaanna1edited

Blogg: Kitchen of Anna
Drivs av: Anna Demirian
E-post: annad1977@hotmail.com
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.