Veckans blogg: Klings Kitchen

Jag heter Katarina Kling och jag bor i Örebro med min man och två söner. Jag startade min blogg 2014 för att samla och dela med mig av mina recept. Jag insåg efter ett tag att jag tyckte det var jätteroligt att fota. Idag jobbar jag som säljare och bloggar på fritiden.

Jag gillar att träna och älskar att fika – det kan ju vara en bra kombination. 2019 nominerades jag av Allt om mat till årets mat instagrammare och jag blev även nominerad till Stora Matbloggspriset.

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Jag tycker om att baka allt med maräng. Både för att det blir väldigt gott men också att man kan få det se väldigt gott ut på bild. Jag gillar även att baka bröd men gör det alldeles för sällan. Det är verkligen en utmaning att få det se gott ut på bild.

Hur ofta brukar du baka?
– Jag bakar ca 1 gång i veckan. Eftersom jag bloggar om mat och dryck också så blir det inte så ofta. Det som blir över får familj och vänner äta upp.

Vad är ditt bästa bakminne?
– Det är när jag var barn och bakade med min farmor. Hon kunde verkligen baka de godaste bondkakorna! Och få äta dem ljumna kakorna med ett glas mjölk var det absolut godaste som fanns.

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Gärna något med maräng. Eller något nytt jag aldrig smakat förut.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Jag kan tänka mig att bjuda tre stycken riktiga entreprenörer som man skulle kunna diskutera idéer med och få tips av. Petter (Alexis Askergren), Matgeek (Johan Hedberg) och Zeina Mourtada (Zeinas Kitchen).

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Det finns många! Ingen nämnd och ingen glömd. Men jag försöker hitta min egna stil och bildspråk för att sticka ut i flödet och inte härma någon. Jag kan bli jätteinspirerad av att hitta fina råvaror. Tex när man lyckas hitta clementiner med bladen kvar.

Gifflar
Recept: Här

Pavlova med citronkräm
Recept: Här

Crème brûlée cheesecake bars
Recept: Här

Salt karemellpannacotta
Recept: Här

Polkagristårta
Recept: Här

Blogg: Klings Kitchen
Drivs av: Katarina Kling
Facebook: Här
Instagram: Här

Stort tack Katarina för din medverkan🙏
Se fler veckans blogg inlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.