Veckans blogg: Klingskitchen

Då har vi åter klivit in i en ny vecka med nya utmaningar samtidigt som hösten gör sig allt mer påmind. Perioden maj-juli var ingen höjdare rent väderleksmässigt men från augusti har det varit riktigt bra, i alla fall i Stockholmsområdet. Jag kom att tänka på en sak, i nästa månad börjar julmarknaderna, det känns faktiskt väldigt främmande en dag som denna då solen skiner och träden fortfarande är relativt gröna. I går var det kanelbullens dag och Annie och jag passade på att besöka underbara Bergianska trädgården för att ta en fika. Vi tog även en promenad i de vackra omgivningarna och vid en glänta dit solstrålarna nådde ned till backen stod det massor av krokusar i full blom, i oktober!!! Gissa om folk var förvånade samtidigt som det fotades hej vilt. Denna vecka går den stora Bak- & Chokladfestivalen av stapeln under fyra dagar på Stockholmsmässan och det kommer att vara fullsmockat med aktiviteter. Bland annat arrangeras blogg- och konditorduellen där konditorer och sötsaksbloggare tävlar i lag mot varandra. De arbetar med en i förväg hemlig råvarukorg och utifrån det skall lagen skapa två olika bak- och chokladverk. Juryn består av erfarna konditorer och tävlingen går av stapeln nu på söndag. Men fram tills dess kan du njuta av veckans blogg här på Robbans bästa som är Klingskitchen och som drivs av Katarina Kling. Läs vidare och ta del av några av Katarinas härliga recept.

Fyra bilderedited

 

Katarina heter jag och bor i Örebro med min man och våra två söner. Jag jobbar som avdelningschef i en matbutik och driver på min fritid mat- och bakbloggen Klingskitchen. Att baka och laga mat är något jag har med mig från min barndom då jag tillbringade mycket tid i köket med farmor, mormor och mamma. Jag började blogga för 1,5 år sedan för att jag vill dela med mig av mina bästa recept och inspirera andra till att våga i köket. Den senaste tiden har jag även upptäckt att jag tycker det är lika roligt att fotografera det jag bakat som själva bakningen. Det är jätteroligt att leta rekvisita till mina bilder och jag blandar ofta både nytt och gammalt. Ni hittar även mig och mina recept på Mitt kök. Och jag även fått ett par recept publicerade i Mitt kök-tidningen.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag tycker om att baka det mesta men en riktig favorit är göra julgodis. Börjar gärna redan i september och testa nya recept och nya smakkombinationer. Jag testar även gärna nya recept för att utveckla mig själv och lära mig nya saker.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag beställer gärna något jag inte ätit förut. Det får gärna se gott ut och vara dekorativt. Finns det riktiga välgjorda croissanter väljer jag gärna det. Älskar även allt med citron.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Det är många år sedan nu men mitt bästa bakminne är fortfarande när jag var barn och bakade bondkakor med min farmor. När köket fylldes av en doft av nybakat och riktigt smör.  Jag var alltid så imponerad av att hon kunde receptet utantill. Sen fick man smaka på de ljumna kakorna och dricka ett glas mjölk till och det smakade ljuvligt.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag gillar att omge mig med människor som ger energi och som man kan lära sig saker av. Tre sådana människor är Tina Nordström, Sebastien Boudet och Fredrik Nylén. En fika med dessa tre skulle kunna bli en lärorik stund fyllt med skratt och god fika.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Får inte så många frågor på bloggen. De flesta som undrar saker frågar oftast via Instagram. Kan vara någon fråga om glas, tallrikar eller dylikt om var det kommer ifrån. Oftast är det bara snälla och trevliga kommentarer.

Bärlikör 1edited

Bärlikör
Recept: Här

Mojitoglassedited

Jordgubbsmojitoglass
Recept: Här

Minipavlova

Minipavlova med lemoncurdgrädde
Recept: Här

Popcornbollaredited

Popcornbollar
Recept: Här

Italienskt vitlöksbrödedited

Italienskt ostbröd med vitlök
Recept: Här

Fyra bilderedited

Blandade inspirationsbilder

—————————————————————–-

Bild på migedited

Blogg: Klingskitchen
Drivs av: Katarina Kling
E-post: klingskitchen@gmail.com
Instagram: Här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.