Veckans blogg: Krii’s Kitchen

Ulrica Krii är webredaktören och formgivaren som driver den framgångsrika bloggen Krii’s Kitchen. Bloggen fokuserar inte enbart på sötsaker utan även på mat och dryck och jag tycker att det är en stilren och enkel blogg där det är lätt att navigera till de olika avsnitten. Vackra foton blandas med inspirerande recept och det är helt klart en blogg värt att besöka. Ulrica bloggar numera även för tidningen BAKA och deras nya hemsida som jag varmt rekommenderar dig att besöka.

Ricottacheesecake-med-bakade-plommon1-800x1133

 

Jag heter Ulrica och bor med man och dotter i Göteborg. Jag började blogga någon gång under 2010, mest för att bli bättre på att fotografera och för att lära mig koda lite, men då under namnet Från sött till salt. 2013 var Från sött till salt nominerad i Matbloggsprisets kategori ”Bästa nykomling” vilket var fantastiskt roligt. Sedan årsskiftet har jag bytt namn till Krii’s Kitchen eftersom livet numera handlar om enkel- och snabblagad mat när vardagen är som mest stressig. Det finns fortfarande mycket godsaker att ta del av på bloggen men jag har sakta men säkert börjat ändra inriktning. Enkelhet framför allt.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag älskar att laga cheesecakes och glass i alla de former. Min gigantiska glassmaskin var en bra investering och den går varm mellan april och september. Det är helt enkelt oslagbart att göra egen glass och alla borde testa verkligen testa på det. Sväng ihop en god glassbas och du har tusentals smakvarianter att sätta tänderna i. Cheesecakes är oftast så enkelt att göra, finns i så många smakvarianter och wow-faktorn man får ut av den tiden man avsätter är i min mening oslagbar.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Förr hade jag sagt ”en bakelse med mycket grädde” idag är svaret lite mer spartanskt, men choklad är alltid en favorit. Är jag på ett ”dussin-café”, ja det händer tyvärr lite då och då, så blir det mest bara en kopp te eller kaffe. Är det ett riktigt bra ställe då kan jag dyka ner i det mesta.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Min gammelmosters pepparkakor. Dom är oslagbara och jag bakar dom numera alltid själv varje år. Ingen jul utan ”Moster Gerds pepparkakor”. Annars är det nog den gigantiska Crème brûléen som för några år sedan serverades på Grand Hôtel i Stockholm när jag och min man förlovade oss.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Elisabeth Johansson. Jag älskar hennes kokböcker och jag har varenda en. Hon är helt fantastisk och verkar vara otroligt trevlig och genuin. Att få snacka bakverk och desserter med henne skulle vara en dröm. Jamie Oliver, detta energiknippe, skulle jag vilja plocka alla tips och trix från för att underlätta både det ena och det andra i köket. David Loftus när det gäller att få prata matfotografi, han är verkligen fantastisk.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Jag får sällan frågor utan mest snälla kommentarer. Oftast då från Instagram där det känns som att flest människor idag orkar kommentera på.

—————————————————————–-

Raw-chokladmousse3-800x1133

Raw food chokladmousse
Recept: här

ÄggfriaMaränger1-800x1133

Äggfria maränger
Recept: här

Ricottacheesecake-med-bakade-plommon1-800x1133

Ricottacheesecake med bakade plommon
Recept: här

Jordgubbsmuffins1-800x1133

Jordgubbscupcakes
Recept: här

MascarponeJordgubbsglass21-800x1133

Mascarponeglass med jordgubbar och balsamvinäger
Recept: här

—————————————————————–-

 KriisKitchen

Blogg: Krii’s Kitchen
Drivs av: Ulrica Krii
E-post: ulrica@kriiskitchen.se
Facebook: här
Instagram: här
Twitter: här
Pinterest: här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.