Veckans blogg – LittleDessert

Jennifer Lindberg heter jag och är 30 år boendes i Skövde sedan 10 år tillbaka med två små busiga barn och mannen i mitt liv. Jag är uppvuxen i Stockholmstrakten men fann lugnet i Skövde efter att ha träffat Henrik, den där mannen i mitt liv. Efter att jag under de senaste knappt två åren klämt ut två barn och köpt ett hus så har bakandet inte hunnits med men intresset är fortfarande stort.

Sedan min gymnasietid är jag utbildad bagare och konditor men det är aldrig något jag har jobbat med (förutom när jag bakar hemma och lagt ut på bloggen). När jag inte är mammaledig som jag är i dagsläget så är min största syssla under dagarna att arbeta som optikerassistent och glasögonstylist. Men jag jobbar även med matstyling och receptsamarbeten med företag via mitt företag LittleDessert. Jag önskar att det sistnämnda var min vardag på heltid!

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– I dagsläget är det kladdkaka i alla möjliga varianter. Det är lätt, det går snabbt och det går att variera i all oändlighet. Det är även perfekt att baka tillsammans med en tvååring som gärna vill röra och smaka.

Hur ofta brukar du baka?
– Just nu försöker jag baka när jag har tid och inspiration, det brukar bli någon gång i veckan. Eftersom det just nu är så sällan jag bakar jämfört med innan jag fick barn så hinner familjen här hemma äta upp allt helt själva.

Vad är ditt bästa bakminne?
– Jag var med i en tävling en gång som hette årets bak och dessertmästare. Jag tillsammans med fyra andra tjejer bakade live på centralen i Stockholm. Jag missuppfattade reglerna helt och hållet och kom sist i tävlingen. Man var tydligen tvungen att använda ugnen och jag gjorde en smarrig chokladmousse helt utan ugn. Det är kul att skratta åt det där lilla missödet idag.

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Jag testar jättegärna något nytt om det finns. Om jag är hungrig så kör jag på en tårtbit, gärna prinsesstårta (bästa prinsessbiten finns på Kaffetorpet vid Sollidens slott på Öland). Om jag är lite småsugen kanske jag tar någon brownie eller liknande. Jag skulle aldrig köpa en småkaka, tex syltkaka eller kolasnitt det är sååå tråkigt!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Dessertmästargänget! Det skulle vara så roligt att bjuda några riktigt duktiga konditorer på fika. Jag skulle bjuda hem dem vid jul och duka fram ett rejält julbord med fika. Ännu bättre skulle det ju såklart vara om dom gillade mina bakverk! I värsta fall skulle jag va tvungen att sluta blogga om recept… haha!

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Jag följer många härliga mat- och bakinspiratörer på Instagram. Jag blandar ihop alla deras bilder och recept så det blir något som faller mig i smaken.

Twixbitar
Recept: Här

Hemmagjord kexchoklad
Recept: Här

Kladdkaka med cookie dough-täcke
Recept: Här

Cookies and cream-glass
Recept: Här

Semmeltårta
Recept: Här

Blogg: LittleDessert
Drivs av: Jennifer Lindberg
Instagram: Här
Facabook: Här

Stort tack Jennifer för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.