Veckans blogg: LittleDessert

Det är galet vad många duktiga bak- och dessertbloggare det finns i vårt avlånga land. Underbara recept varvas med stilrena foton och för mig är det en ren fröjd att bjuda in dessa glädjespridare som gästbloggare. Denna vecka är det Jennifer Lindberg som förgyller oss med underbara LittleDessert. Jennifer är utbildad bagare och konditor och arbetar just nu heltid med sin blogg och webbshop. Spana in Jennifers recept och vackra foton.

Ljusabilder1edited

ljusabilder2edited

Jennifer heter jag och har drivit bloggen LittleDessert sen jag började studera till konditor när jag började gymnasiet (2007). Littledessert har funnits på olika bloggplattformer men är nu helt självständig. Efter många års bloggande bestämde jag mig för att utveckla bloggen med en webbshop och startade då ett eget företag år 2011. Nu håller jag på att utveckla mitt företag med recept/matstyling vilket jag tycker är dunder kul. En kul grej som jag gjort på vägen är att få möjligheten att blogga på MittKök tillsammans med ett gäng mat-kändisar vilket var super kul och en härlig upplevelse.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Det måste nog vara friterat och riktigt onyttiga grejer. Gärna donuts som går att göra i oändliga smaker och dekorera på oändligt många vis. Det är super gott med friterad smördeg, min senaste variant på dom nya semmelwrapsen med friterade smördegsrullar blev hur gott som helst. Jag får nog erkänna att jag älskar amerikanskt med stora bakverk och mycket choklad med mera. Men om jag inte bakar riktigt onyttiga grejer tycker jag om att pyssla med praliner som även dem kan varieras i en oändlighet

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Något som jag aldrig testat förut. Jag tycker att det är spännande med nyheter och köper alltid på mig mystiska bakverk när jag är utomlands. Men vem kan säga nej till en munk med dulce de leche fyllning?

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Oj vilken svår fråga. Mitt absolut nervösaste minne är i alla fall när jag tävlade i årets bak och dessertmästare 2012 där vi bakade live mitt på Stockholm centralstation, pirrigt och virrigt värre. Eftersom det här med att baka är mitt största intresse så är nästan alla goda smakupplevelser i runt om i världen det bästa. Skulle absolut inte säga nej till en nybakt sachertårta i Wien igen.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag önskar att jag kunde bjuda alla som ville komma på smakprov av mina bakverk. Men kända personer.. hmm, absolut Dita von Teese för att jag tycker att hon är en häftig kvinna. Varför inte Roy Fares? Hon verkar ju vara en kul typ att hänga med också plus att han själv gör grymma bakverk. Så skulle jag bjuda in Sebastien Boudet, han verkar också vara en riktigt kul typ.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Jag får inte jätte många frågor över lag på bloggen men de flesta i så fall undrar över tips och trix till specifika recept. Sen har jag ju fått några frågor om vem som äter upp allt jag bakar, haha (svar: de mesta finns i frysen). Det är många som sagt till mig att det skulle vara kul om jag vore lite mer privat i bloggen också så de kanske kommer, vi får se 🙂

—————————————————————–-

HomemedeNutella1edited

Hemgjord Nutella – to die for!
Recept: här

miniSockerkaka1edited

Söta mini-sockerkakor toppade med glasyr och blandade vinbär
Recept: här

wrapsemla2edited

En kul variant på semmelwrap gjord av smördeg, lite likt en vanlig wienersemla fast mycket godare.
Recept: här

manhattanbrownie22edited

Manhattan Brownie, en grym brownie med oreofyllning och toppad med kolasås, chokladsås och nötter.
Recept: här

—————————————————————–-

 NyProfil-LittleDessert

Blogg: LittleDessert
Drivs av: Jennifer Lindberg
E-post:
 info@littledessert.se
Instagram: littledessert

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.