Veckans blogg: Made from scratch

Att söka efter bloggare med fokus på bakning är lite av ett detektivarbete som tar tid. När jag väl hittat en blogg som ser intressant ut så brukar nästa utmaning komma, nämligen att finna kontaktuppgifter. Av någon underlig anledning är det förvånansvärt många bloggare som saknar kontaktuppgifter, varför då? Det är knappast så att man vill vara anonym om man bloggar, eller? Jag tror det mest beror på slarv, glömska och okunskap. Tänk istället vilka fördelar det är att ha kontaktuppgifter på bloggen. Det är enklare för företag att komma i kontakt med dig, likaså för media och personer som mig som vill skapa bloggkärlek. Nu under hösten har jag suttit med i juryn för nordens största matbloggspris och när man varje höst scannar av marknaden på bloggare så är kontaktuppgifter ett av flera kriterier som skall uppfyllas för att bli nominerad. Du som läser detta och känner dig träffad vet således vad du skall göra nu *_*blink*_*.

Nu är det även så att bloggare då och då hör av sig till mig och vill medverka som veckans blogg eller som i aktuellt fall, någon anhörig som tipsar. Veckans blogg är Made from scratch som drivs av finlandssvenskan Jessica Nybacka och det var hennes man som tipsade mig, vilket jag är tacksam för. Jessica började blogga i september 2015 och hon har nyligen börjat med Instagram. Enligt mig är detta en blogg att öronmärka och följa för trots hennes korta historik anser jag att hon har stor potential att bli en bloggare att räkna med framöver. Läs mer om Jessica och ta del av hennes foton och recept.

imageedit_3_3601284533

Jag heter Jessica Nybacka och jag är en finlandssvensk 24-åring. Jag är uppvuxen i Hangö som är den sydligaste staden i Finland, men har nu bott fem år i Jakobstad i Österbotten. Ända sedan jag var liten har jag älskat att baka och när jag blev äldre kom även intresset för att laga mat. Därför valde jag att utbilda mig till restaurangkock och efter det fortsatte jag utbilda mig till bagare och konditor. Efter att jag haft flera olika jobb så arbetar jag för tillfället på en fabrik, men jag drömmer om att en dag gå tillbaka till mina yrken och starta ett eget företag.

Jag startade bloggen för ett år sedan efter att ha funderat på det en längre tid. Efter att ha börjat tänka på matlagning från nya perspektiv och blivit mer medveten om etiska och miljömedvetna val, samtidigt som mitt intresse för att göra mat från grunden ökade, så började jag fundera ordentligt på att dela med mig av mina idéer. Efter att jag började experimentera med fotografering, som jag anser vara en viktig del för att få recepten lockande, så jag tog beslutet att starta en blogg. I början hade jag inte tid för bloggen så ofta som jag skulle ha velat när jag förutom ett heltidsjobb även skulle planera mitt bröllop. Nu efter en stressig sommar så försöker jag istället lägga mer tid på bloggen och få mera synlighet.

På bloggen hittar du recept på maträtter, bakning och hur du tillverkar produkter från grunden. Jag använder mycket råvaror i säsong men annars är det bara min fantasi som sätter stopp för vad jag hittar på! Den senaste tiden har läsarantalet ökat och jag får mycket trevlig feedback. Jag hoppas att det fortsätter i den riktningen!

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Tårtor av olika slag eftersom det ger mig chans att vara kreativ och varierande. Dessutom älskar jag att få dekorera, gärna simpelt men snyggt! Andra favoriter är muffins och cupcakes eller något som innehåller mycket choklad.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
– Det som innehåller mest choklad, troligen en tårtbit eller en cupcake. Cheesecake är också en av mina svagheter. Men bara det inte är friterat eller för torrt så är jag oftast nöjd.

Vad är ditt bästa bakminne?
– Flera av mina bästa bakminnen kommer från yrkesskolan där jag studerade till bagare och konditor. Fast jag redan var utbildad restaurangkock och ansåg mig kunna mycket om att baka så ändrades mitt sätt att tänka helt när jag började studera det. Jag flyttade 500 km norrut till en stad jag aldrig besökt förut och jag kände bara min kompis som flyttade med mig. Skolan hade mycket större ekonomiska resurser än min förra och det påverkade också stort. Jag älskade att varje dag få experimentera med nya recept och att få lära mig nya saker. För att inte prata om slutet av dagen när hela klassen slog sig ner och smakade på allting som vi hade bakat under dagen. Det är inte så konstigt att magen växte under den här perioden😉

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Jag skulle bjuda in människor som kan lära mig mera om matlagning och fotografering. Jamie Oliver blir jag grymt inspirerad av för hans glädje i köket, samtidigt som han förespråkar för miljömedvetna val och att göra simpel men hälsosam mat. Lisa Lemke skulle jag bjuda eftersom hon har en fantastisk matfilosofi som jag gärna skulle diskutera. Dessutom verkar hon leva ett underbart liv ute på landet, något jag själv skulle vilja göra någon dag. Till sist skulle jag bjuda antingen Linda Lomelino eller Maria Strömberg Bååth eftersom det var de två bloggarna som inspirerade mig till att börja fotografera. Jag skulle älska möjligheten att få lära mig mera av dem, kanske jag kan få bjuda båda två?

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
– Jag har inte fått så många frågor av dem, oftast får jag bara kommentarer om att det ser gott ut!

img_4818_2_5755542d2a6b22527f72fb46

Rabarberkaka med rårörd vaniljsås
Recept: Här

img_7797_2_582389022a6b2268de5a2d11

Kola med whiskey och lönnsirap
Recept: Här

img_4208_2_56e5584bddf2b36395b92980

Glutenfritt fröknäcke med timjansmör
Recept: Här

img_2915_563316062a6b22472f9b3921

Bakelse med vitchokladmousse och päronkompott
Recept: Här

img_7236_2_57efb9adddf2b31755c2b298

Kanelbullar med apelsin
Recept: Här

img_7904_2_582b0112e087c313884ebd7b

Dulce de leche brownies
Recept: Här

1480116246629

Blogg: Made from scratch
Drivs av: Jessica Nybacka
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.