Veckans blogg – Maggies skafferi

Jag heter Maggie och bor tillsammans med min familj i ett hus i Stockholms Skärgård. Vår familj består av mig, Albin 9 år, León 5 år, Vendela 3 år och min man Andreas. För tre somrar sedan kände både jag och Andreas att vi ville förändra hur vi som familj åt. Det berodde på flera faktorer, men den största anledningen var att vi ville äta grönare, hälsosammare och miljövänligare.

Vi gick från allätare till vegetarianer och så småningom till en helt växtbaserad kost på under tre veckor. Vi går oftast ”All In” när vi gör något. Eftersom jag älskar matlagning och att baka så kändes det naturligt att dela med mig av vår matresa och kanske inspirera andra att hänga med. Min blogg och Instagram föddes och även idén till min första kokbok Maggies skafferi – vegansk mat för hela familjen.

I december förra året kom bok nummer två Från blogg till bord där jag och åtta vegobloggare delar med oss av våra bästa bakrecept. Båda böckerna har fått en hel del uppmärksamhet i tidningar som Mama, Allas, Vegomagasinet och Tidningen Hembakat.

Jag har en bakgrund inom film- och tv-branschen där jag jobbat nästan hela mitt yrkesliv. Både framför kameran och bakom som klädstylist. Idag jobbar jag nästan enbart med Maggies skafferi som receptskapare, matbloggare, föreläsare och influencer.

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Jag älskar att baka alla sorters bakverk men om jag måste välja så blir det RAW fika med till exempel choklad, nötter och dadlar. Jag tycker att det är fantastiskt när något som är så gott också kan vara lite nyttigt. Dessutom kan man ju äta detta nästan hur ofta man vill!

Hur ofta brukar du baka?
– I snitt bakar jag nog 2-3 gånger i veckan. Vi älskar fika så vi har inga problem med att bli av med det, haha!

Vad är ditt bästa bakminne?
– För ett par år sedan var jag i Barcelona och en vän som bor där tog med oss till ett donutställe på en avlägsen gata långt ifrån turiststråken. Det var nästan ett hål i väggen men de hade väldigt många olika smaker på sina donuts. Jag tog en chokladdoppad donut med jordnötssmak. Det var det absolut godaste bakverket jag smakat någonsin! Jag skulle lätt åka tillbaks bara för att få sätta tänderna i deras nybakade donuts.

Vilka är de största utmaningarna med att baka veganskt?
– Den största utmaningen är att man måste kasta bort allt man lärt sig om bakning och börja om, haha! Skämt åt sido, men när man helt plötsligt inte har ägg som en ingrediens då gäller det att hitta nya ersättningsprodukter.

Bakning är ju kemi så man måste hitta fram till rätt proportioner. Detta är så kul – som att ha ett eget litet labb där hemma i köket. En fördel är att man hittar nya, otippade ingredienser som kikärtsvatten, kokosmjölk och lupinmjöl till exempel. Dessa ersätter ägg på olika sätt. Man får tänka mycket utanför boxen och det gillar jag!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Jamie Oliver, Lady Gaga och Michelle O´bama

Finns det några kända personligheter du hämtar inspiration från?
– Jag tror jag får både medveten och omedveten inspiration från det sociala medieflödet som man utsätts för dagligen. Annars gillar jag
matlagningsprogram, baktidningar, kokböcker och Pinterest.

Raw Brownies
Recept: Här

Palsternack- och apelsinkaka
Recept: Här

Vegansk mangokaka med citron och vit choklad
Recept: Här

Vegansk plommongalette
Recept: Här

Raw mangobollar
Recept: Här

Blogg: Maggies Skafferi
Drivs av: Maggie Bergius
Instagram: Här
Facebook: Här

Stort tack Maggie för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.