Veckans blogg: Matlagerskan

Då har vi åter tagit klivet in i en ny vecka. Tänk vad tiden går och om några veckor går vi över i sommartid, vilket innebär ljusare kvällar och att vårkänslorna börjar infinna sig. Veckans blogg är Matlagerskan som drivs av Hanna Nilsson. Ta del av Hannas inlägg och recept och i vanlig ordning spar jag inlägget i ”veckans blogg”. Ha en fantastisk vecka och kom ihåg att små händelser är verkligen små, men att tro på de små händelserna är en stor händelse.

Bakning, matlagning, saftning, syltning, grill, det är nog hela känslan kring matlagningen som alltid tilltalat mig. Matlagningen behöver inget språk, det är en världsomspännande kultur som utövas i varje hushåll världen över. Den samlar familj och vänner och tvingar den mest stressade att sitta en stund, ger ny energi och starka minnen i form av dofter och smaker. När jag lagar mat eller bakar får jag äran att göra någon glad och jag älskar det!

Efter hotell- och restaurangprogrammet jobbade jag under några år i diverse restaurangkök och det var helt fantastiskt lärorikt och roligt men också tufft och jag tog beslutet att följa mitt andra stora intresse i livet – naturkunskap. Jag pluggande till ekolog, blev klar och så kom livet emellan i form av en graviditet. Jag hamnade i ett skolkök som kock och tänkte att det skulle vara tillfälligt men livet som skolkock och mamma gjorde mig lugn och lycklig och kreativiteten och kärleken till mat tog en ny vändning med foto. En blogg växte fram, 2014 vann jag recepttävlingen ”Årets rapsgrisrecept” och fick sätta meny för dagligvarugalan och medverka där. Det var såå kul och gav mig en fin kickstart i mitt nätverkande.

Nu driver jag på deltid mitt lilla företag där jag skriver recept, stylar och fotar mat åt olika stora och små företag. Jag älskar det och vill hemskt gärna fortsätta att utvecklas och jobba med mat och bakning i olika former. I detta nu bygger jag nytt kök/matstudio som kommer ge tusen nya möjligheter! Jag är så otroligt glad och tacksam över att få jobba med det jag älskar, det borde fler få göra!

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?

Vad jag känner för att baka beror på många faktorer, som humör och väder. Regn inbjuder till avslappnade brödbak, sol och sommar = goda bullar och kakor som kan tas med på div utflykter. Allra bäst gillar jag nog ändå att få lägga ner min själ i en vacker och god tårta, gärna till någon jag håller kär.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?

Gärna en semla så här års så klart😉annars är jag en sucker för klassiska kanelbullar och vaniljhjärtan!

Vad är ditt bästa dessert/bakminne?

Bästa dessert är en silkeslen yoghurtsorbet på Thörnströms kök. Bästa bageriminnet måste bli kanel- och vaniljbullar på surdeg och syndigt mycket smör från Rute stenugnsbageri på Gotland, såååå ljuvliga skapelser.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?

Elaine Eksvärd – fantastiskt inspirerande kvinna som säkert kan hjälpa mig med gäst nr tre, en Trumpen president – vad är hans problem och kan det kanske lösas med ett vaniljhjärta? Tarek Tyler, är han verklig så där skön och avslappnad som han verkar på tv? Man vill ju bara bli bästis med honom ju:)

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?

Det är oftast frågor om recept och tillvägagångssätt men också tips på restauranger och butiker.

Dop/bröllopstårta
Citronbottnar fyllda med kompott på blåbär, björnbär samt en citroncheescakemousse. Frostad med vispad crème fraiche med honung och vanilj.

Kaffebrownie med saltad chokladfudge
Recept: Här

Choklad/stouttårta med nutellafrosting

Matchadessert
Recept: Här

Espressoglass
Recept: Här

Blogg: Matlagerskan
Drivs av: Hanna Nilsson
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.