Veckans blogg: Mimmi Bakes Stuff

Den här veckan kan vi glädja oss åt Bak- & Chokladfestivalen som går av stapeln på Älvsjömässan i Stockholm. Dagarna kommer att innehålla föreläsningar, provningar, tävlingar och massor av inspiration. Mässan börjar på torsdag och avslutas på söndag och biljetterna för vuxna kostar 165 kr för en dag och 200 kr för två dagar. Jag kommer att vara på mässan de två första dagarna och på fredag sitter jag med i juryn för Årets chokladbakelse. Bedömning sker på scen mellan klockan 12.00-14.00 med prisutdelning 15.15.

Då har det blivit dags att rikta strålkastarljuset mot Mimmi Boman som driver bloggen Mimmi Bakes Stuff. Läs om Mimmis spännande bakgrund och och i vanlig ordning spar jag inlägget i fliken veckans blogg. Ha en härlig vecka och glöm inte att äta mycket choklad för det blir man snäll av.

Jag heter Mimmi och är en 27-årig norrlänning som bor i Stockholm. På dagarna jobbar jag som konsult inom mjukvarutestning, och för lite mer än ett år sedan bestämde jag mig för att följa min dröm om att utbilda mig till konditor. Därför flyttade jag i januari till London för att läsa Patisserie på Le Cordon Bleu, och det har utan tvekan varit de roligaste och mest givande sex månaderna i mitt liv. Efter att jag kommit tillbaka i somras försöker jag nu bygga en liten business runt min bakning varav bloggen är en byggsten däri.

bloggen försöker jag dela med mig av de typer av recept som jag ville ha när jag började baka, sådan som förklara ordentligt och inte använder sig av genvägar utan som visar hur man gör allt från grunden. Med den hoppas jag kunna hjälpa och inspirera andra som är som jag, sådana som vill lära sig teknikerna och grunderna i bakningen men som inte vet var de ska leta. Sådana som står och gör 20 omgångar macarons på raken för att de inte blir som de ska och man bara inte kan ge sig! Jag älskar att baka, det är mitt driv och min passion och jag hoppas att de som hittar till min blogg ska känna den känslan och dras med.

Förutom bakningen är mina intressen böcker, musikaler och tv-spel, jag tenderar att nörda ner mig i det som intresserar mig och jag kan därför sjunga med i de flesta musikaler och är en jäkel på att slänga ur mig ryska författare när det är dags för TP. Jag är också mycket klumpig och har gått till jobbet med kläder täckta i maräng fler än en gång, men det är en risk man får ta när man viger sitt liv till bakning.

Så, jag hoppas du nu fått en liten inblick i vem jag är och vad jag håller på med, och det vore superkul om du vill titta in på min blogg och förhoppningsvis inspireras lite!

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Egentligen allt, jag gillar alla aspekter av bakningen. Att skapa en perfekt spänstig deg, att få till en riktigt bra glans på tempererad choklad och att göra riktigt goda, krämiga fyllningar. Allt är kul men på lite olika sätt och därav försöker jag baka så många olika saker som möjligt. Det jag snöat in mest på just nu är dock biskvier, de är enkla i grunden men kan göras komplicerade och framförallt kan de bli så fantastiskt goda om du lägger lite kärlek i dem.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Citron och maräng-paj, en av mina absoluta favoriter att äta och de ser alltid så jäkla goda ut, så även om jag går in med tanken att köpa nått mer spännande brukar jag oftast komma ut med en liten paj i alla fall. Men om jag inte faller för den impulsen brukar jag plocka det mest utflippade jag kan hitta, nått som jag inte skulle komma på att göra själv och som därav kan ge lite ny rolig inspiration.

Vad är ditt bästa bakminne?
Många skulle nog berätta om när de stod i köket med mormor eller mamma, men det var aldrig något jag gjorde. Visst bakade jag när jag var liten också, nån omgång chokladbollar här en kladdkaka där, men jag fastnade inte för bakningen för ens jag flyttade hemifrån. Då blev det mitt nya kreativa utlopp och jag började gå riktigt bananas med det hela. En bra inramning av det var känslan när första plåten acceptabla macarons kom ut ur ugnen. Av någon anledning var det där jag bestämde mig för att börja när jag kom på att bakning va något jag ville lära mig på riktigt, och allt jag hade att gå på var kokböcker och luddiga förklaringar på internet.

Jag är väldigt visuell i mitt lärande och att bara läsa om något ger mig väldigt lite, så jag stod en hel helg och bara gjorde macarons tills en plåt äntligen såg okey ut. Lättnaden och glädjen att slippa springa till affären för en femte gång för att köpa nya ingredienser kommer stanna kvar med mig ett bra tag.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Kristen Bell, John Green och Lin-Manuel Miranda, alla av helt olika anledningar och det skulle nog bli en riktigt skum och rolig fika.

Har du tips på några bra fikaställen?
Jag tenderar att nästan enbart gå till Bageri Petrus om jag är ute och shoppar sötsaker. Är alltid fantastiskt nöjd när jag går därifrån.

Glasstårta med nektariner och lemoncurd
Recept: Här

Banoffee pie med bourbon och jordnötter
Recept: Här

Chokladbiskvier med kolafyllning
Recept: Här

Pinjacolada-pavlova
Recept: Här

Eclairs med mascarpone och röda vinbär
Recept: Här

Blogg: Mimmi Bakes Stuff
Drivs av: Mimmi Boman
E-post: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.