Veckans blogg: Say Cheesecake

Då har vi återigen tagit klivit in i en ny vecka med nya härliga möjligheter. I vanlig ordning presenterar jag en ny bloggare med fokus på bakning varje måndag och denna vecka är det Elin Berggren som driver Say Cheesecake som står i rampljuset. Elin drev tidigare en blogg som hette Elins bakverk men har sedan en tid tillbaks bytt till Say Cheesecake. Däremot använder hon fortfarande Elins bakverk som Instagramkonto.

Det här inlägget sparas även under fliken veckans blogg. Ha en härlig vecka och kom ihåg att ständig optimism ger mångdubbel kraft.

Jag heter Elin Berggren och bor i Skellefteå i vackra Norrland. Fyller 18 år i sommar så för tillfället är det gymnasiet som gäller för mig. Alla som känner mig vet att det bästa jag vet är att baka och fotografera. Har bloggat sedan jag var 11 år på olika bloggar för det är så fantastiskt kul att få dela med sig av recept och bilder. Just nu fortsätter mitt liv som vanligt med plugg och att baka på fritiden.

Har ingen aning vad jag ska göra med mitt liv efter gymnasiet men en sak jag vet är att jag alltid kommer att baka. Det är nästan som att det är viktigt för min egen hälsa. Ibland när jag har ont om tid så ägnar jag ändå hellre en sovmorgon till att baka än till att sova, för att bakning är så kul och min största passion i livet. Synd bara att när jag bakar så för jag ett sådant oväsen, det är lätt hänt att jag väcker hela huset:)

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag gillar att baka sådant som jag har bakat förut för att då vet jag att resultatet oftast blir bra. Sedan är det någonting med tårtor som är så roligt. Lika mycket som jag gillar enkla bakverk är det lika roligt med svåra tårtor där jag får baka i flera timmar. Tårtor är dessutom väldigt vackra och roliga att dekorera.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Något med choklad kan alltid slinka ned. Det får gärna vara något flådigt och annorlunda för är man på ett konditori så gäller det att passa på. I min hemstad extraknäcker jag på ett café där vi har en mintmarängkaka som nog är min ”all time favorite” kaka. Jag äter den så ofta på jobbet.

Vad är ditt bästa bakminne?
Jag minns när jag för första gången verkligen hade bakat en kaka helt själv. Förutom hjälp av pappa med ugnen hade jag lyckats sno ihop en tigerkaka i en söt nalleform. Jag stod sedan i köksfönstret och väntade på att mamma skulle komma hem och smaka på tigerkakan. Dock hann min bror före och skar av en fot av nallen så jag blev ledsen, haha! Men jag har förlåtit honom för det, det var ju bara fint att han ville provsmaka.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Om jag var tvungen att bara välja tre personer att fika med skulle den första vara Frida Skattberg. Hon driver en bakblogg och verkar vara en sådan fin och klok människa. Fridas recept går dessutom alltid hem, så att få snacka bakning med henne skulle vara roligt. Nästa person jag skulle bjuda är Fredrik Nylén, också en bakbloggare som var med i Hela Sverige Bakar 2013, hejade på honom i det programmet. Han verkar vara en väldigt glad och rolig person. Sist men inte minst skulle jag bjuda Linda Lomelino. Hon är min största inspiration när jag bakar och fotar. Jag menar, har du sett hennes fotografier!? Den människan måste ha fotografi i blodet för hon trollbinder mig alltid med hennes bilder.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Ska jag vara helt ärlig får jag inte så många frågor av läsare. Mer vanligt att folk i min omgivning frågar om tips på bra recept eller om bakning är något jag vill fortsätta att göra (”Självfallet” svarar jag). Jag har fortfarande mycket kvar att lära men det är alltid kul när man får dela med sig av det man lärt sig efter alla dessa timmar i köket.

Chocolate Chip Cookies
Recept: Här

Rocky Road
Recept: Här

Chokladtårta med dulce de leche och havssalt
Recept: Här

Chocolate Chip Cookie Cake
Recept: Här

Blogg: Say Cheesecake
Drivs av: Elin Berggren
E-post: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.