Veckans blogg: Systrarnas drömmar

Äntligen är det måndag igen vilket innebär nya möjligheter och utmaningar. Den här veckan är det syskonen Ann-Lena Olofsson och Annelie Ivarsson med bloggen Systrarnas drömmar som står i fokus.

Det är en blogg med massor av spännande recept och snygga foton och i vanlig ordning spar jag veckans blogginlägg i arkivet. Ha en superhärlig vecka och kom ihåg att en pessimist ser svårigheter i varje möjlighet, en optimist ser möjligheter i varje svårighet.

Vi är två baktokiga systrar som tycker om att koppla av en stund med bakning. Vi startade bloggen för snart tre år sedan främst för att spara våra favoritrecept men även för att enkelt kunna dela recept med vänner.

Vi blandar allt från bröd till desserter och småkakor på bloggen. Det vi gillar helt enkelt. Roligt att fler hittat vår blogg, hoppas vår bakglädje smittar av sig.

✶✶✶

Vad tycker ni bäst om att baka och varför?
Vi gillar att baka det mesta efter säsong och humör. Nu är man sugen på att baka mycket med rabarber. Annars är ju allt med choklad galet gott.

Ni är på ett konditori, vilka bakverk beställer ni?
Syrran tar alltid en chokladboll men jag (Annelie) provar gärna något nytt.

Vad är ert bästa bakminne?
Minns så väl när vi gick hem från skolan och kände att det luktade hembakat, det var lycka. Mammas Mariabullar var det godaste fikat vi visste.

Ni bjuder på fika, vilka personligheter bjuder ni in?
Skulle vara kul att fika med Hela Sverige bakar-gänget men lite nervöst också innan man fått höra om smakerna satt:)

Vilka är de vanligaste frågorna ni får från era bloggläsare och vad svarar ni?
“Vad gör ni av allt ni bakar”Ni borde vara toktjocka”:). Vi brukar ta med ett bakverk till jobbet vilket givetvis är uppskattat och bjuder vi in vänner till fika så går det åt en hel del.

Vaniljfylld toscakaka
Recept: Här

Krämiga citronrutor med blåbär
Recept: Här

Snickers snitt
Recept: Här

Kärleksmumskladdkaka
Recept: Här

Blogg: Systrarnas drömmar
Drivs av: Ann-Lena Olofsson och Annelie Ivarsson
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.