Veckans blogg: Vibrant Food Stories

September, du vackra månad i färg, nu sommaren byter om till höst. Vi känner väl något i ben och märg, samt ett behov efter få tröst. September, du bryter värme och kyla från den gångna sommaren minnas vi. Höststormarna förnimmes och vi yla vid tanken, att sommaren är förbi / Pähr Andersson.

September är ofta en knepig månad när det kommer till klädval. Lite småruggigt under morgon och kväll men ganska varmt mitt på dagen. Men visst är det underbart med den höga och klara luften? Aktuell månad innebär även högtid för skördemarknader och jag älskar att besöka olika marknader och jag handlar alltid med mig en massa godsaker från de lokala odlarna. Se till att stödja din lokala odlare för om vi vill upprätthålla en levande landsbyggt så är det viktigt att vi handlar hos dem.

Veckans blogg är Vibrant Food Stories som drivs av Sylwia Gardefors med fokus på hälsosam mat. I vanlig ordning spar jag inlägget i fliken ”Veckans blogg”. Ha en härlig vecka och bedöm inte varje enskild dag enligt den skörd du skördar, utan utifrån de frön du planterar.

13398616_1745088572370290_2127998723_n

Mitt namn är Sylwia Gardefors och jag bor i Stockholm med min man och vår tvååriga kanintax Enzo. För drygt ett år sedan skapade jag min blogg Vibrant Food Stores för att inspirera och dela med mig av min passion för hälsosam och närande mat. Bloggen är min receptbok med vegetariska och veganska recept, naturligt glutenfria och utan raffinerat socker. Jag tror på att den naturliga, säsongsanpassade kosten är det bästa sättet att hålla sig frisk, både fysiskt och mentalt. Jag är utbildad inom nutrition och dietetik och jobbar med det till vardags.

Min största passion är matlagning och receptutveckling och tack vore bloggen har jag möjlighet att skriva till tidningen GF Glutenfri Matglädje, där jag skapar och fotograferar recept på desserter och bakelser. Jag är också skribent på Vin och Matguiden där jag lägger upp diverse recept. Mer av mig kan ni hitta på Instagram och på och Facebook.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Cheesecakes! Vegansk och helst med hirs. Det är en fräsch dessert som kan smaksättas med precis allt. Hirs är naturligt glutenfri och väldigt mild i smaken, det passar riktigt bra i kakor och pudding.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Nuförtiden måste jag hålla mig till glutenfritt, så rå cheesecake eller någon glutenfri chokladbakelse blir mitt val.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
För många år sedan var jag i Florens och beställde lavendel- och vaniljglass till dessert på en lokal restaurang. Den serverades ringlad med olivolja och den smakade magiskt! Olivoljan lyfter smakerna till en hel annan nivå. Jag har många gånger försökt återskapa den glassen och fick till det till slut.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Yotam Ottolenghi – han är en stor inspiration för mig. Dessutom har vi samma smakpreferenser och kärlek till riktiga, äkta råvaror.
Laura Miller från Raw.Vegan.Not Gross – Hon är en riktig cool brud och har samma humor som jag. Hon skapar veganska och råa recept på sin blogg och har matlagningsprogram på Tastemade.
Nick Brandt– min favorit fotograf från England. Han är känd för sina fotografier på vilda djur i Afrika. Jag blev helt kär i hans utställning “On this earth a shadow falls” som visades på Fotografiska i Stockholm för ett par år sedan.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Jag får oftast bara trevliga kommentarer, både från utländska och svenska läsare, inte så många frågor. Ibland kan de svenska läsarna fråga var jag får tag på vissa ingredienser och jag försöker alltid tipsa om var jag handlar eller hitta nätbutiker åt dem. Sobanudlar och lavendel var de två ingredienser jag fick flest frågor om nu under sommaren.

imageedit_6_5581971336

Hirspudding med bigarråer och choklad
Recept: Här

raw-buckwheat-avocado-smoothie-12

Grön bovete- och avocadosmoothie
Recept: Här

imageedit_8_5605155307

Vanilj- och lavendel glass
Recept: Här

imageedit_10_3903920859

Raffaello kaka med jordgubbar
Recept: Här

imageedit_12_6078450951

Teff hallon- och chokladkaka
Recept: Här

—————————————————————–-

imageedit_3_9223602470

Blogg: Vibrant Food Stories
Drivs av: Sylwia Gardefors
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Pinterest: Här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.