Veckans blogg: Victorias Provkök

Då har startskottet för julsäsongen börjat för min del. Stan är julpyntad och i helgen tändes julbelysningen på gator och torg i Stockholm city. Julen är en tidpunkt som jag älskar, fast egentligen gillar jag mest förberedelserna och allt pyssel innan (förutom att stressa runt i varuhus). Jag kan i och för sig förstå folk som tycker att julen innebär stress och åter stress men det är ju i viss mån vad man gör det till också. Huruvida Victoria Willén uppskattar jul och julpyssel vet jag inte men det jag vet är att hennes blogg Victorias Provkök är veckans blogg så håll till godo.

12219569_878568448879152_5242148465633853913_n

Mitt namn är Victoria Willén, jag är bosatt i Örebro en alldeles lagom stor stad mitt i Sverige. Jag driver bloggen Victorias Provkök sedan 5 år tillbaka och älskar verkligen allt som har med bak och matlagning att göra. Andra stora intressen jag har är träning, resor, inredning, design och mode. Jag försöker att äta en allsidig men ändå hälsosam kost vilket innebär stor variation på bloggen. Ni finner allt från riktigt söta bakverk, hälsosam mat, sockerfria godingar, lyxiga middagar och enklare luncher. Ja ni får helt enkelt ta del av allt jag gör eller jag sållar såklart ut så ni får det bara det bästa. Vardagslyx är ett ord jag gillar då jag absolut tycker man ska lyxa till vardagen och inte bara festa loss på helgerna.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Min favorit som alltid återkommer när det bjuds på fika är bullar av olika slag. Jag gillar att testa nya fyllningar och olika varianter på bullar. En bulle är ju helt oslagbart enligt mig, speciellt en vanlig klassisk kanelbulle. Nu såhär när det närmar sig jul passar ju saffransbullarna väldigt bra och det är ju otroligt gott det också. Speciellt de som är doppade i strösocker.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Det beror lite på vart jag är, befinner jag mig i Danmark blir det såklart ett maffigt wienerbröd med choklad, oj så gott det är. Annars blir det nog allt som oftast någon bakelse av något slag, prinsessbakelse hamnar nog på topplistan. Annars funkar ju alltid något chokladigt väldigt bra. Ja som sagt jag har ofta väldigt svårt att bestämma mig.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Oj, så svårt, något jag alltid ser fram emot för att det är så oemotståndligt gott är dessertbordet på Grand Hôtel i Stockholm, de har ett grymt utbud och så mycket gott.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Det skulle lätt bli Mia Skäringer, Jamie Oliver och Pernilla Wahlgren, en härlig blandning och vi skulle absolut ha kul. Får man bjuda in fler eller? :)

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
De allra flesta frågar hur mycket vetemjöl man ska ha i bröd när man bakar. Jag skriver ofta ut att man ska känna sig fram tills man får en bra deg. Jag mäter aldrig vetemjöl det blir bäst bröd med känslan istället.

IMG_9641edited

Saffransbullar
Recept: Här

IMG_9332edited

Kanelbullar
Recept: Här

IMG_9457edited

Kladdkaka med Dulce de leche och karamelliserade popcorn
Recept: Här

IMG_9615edited

Zucchinibullar med linfrö
Recept: Här

—————————————————————–-

IMG_9124edited

Blogg: Victorias Provkök
Drivs av: Victoria Willén
E-post: info@victoriasprovkok.se
Facebook: Här
Instagram: Här

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.