Vi komma, vi komma från peppakakeland♪ ♫

Idag slogs dörrarna upp för allmänheten till Arkitektur- och designcentrum (ArkDes) årliga pepparkakstävling på Skeppsholmen. Temat för årets utställning är Gränslöst och alla bagare ska utmana sig själva, pepparkaksdegen och sina föreställningar om vad ett pepparkakshus kan vara. Bagarna har som vanligt haft obegränsad frihet att tolka temat.

Juryn utser en vinnare enligt följande kategorier:
1. Arkitekter, formgivare och bagare
2. Hemmabagare
3. Barn upp till 12 år

Årets jury
Rahel Belatchew, arkitekt
Frida Leijon, årets konditor 2016
Pablo Londono, formgivare
Walter Sundling, Sveriges yngsta mästerkock 2017
Björn Wallsten, föreslog årets tema Gränslöst

Pris utgår även till publikens favorit där allmänheten kan rösta, antingen på plats på Skeppsholmen eller via hemsidan till och med 12 december. Prisutdelningen äger rum den 17 december kl 13.00.

Har du också bakat något gränslöst? Eller känner du dig inspirerad att gå hem och vara med i tävlingen? Du har fortfarande chansen! Var med och tävla på instagram. Ladda upp en bild på ditt pepparkakshus med hashtagg #pepparkakshusarkdes senast 12 december kl. 24.00. Tävlingsregler: Bakverket ska knyta an till temat och endast innehålla ätbara ingredienser. Skriv en kort motivering till ditt bakverk.

Alla bidrag visas för allmänheten från den 30 november fram till och med den 7 januari. Fri entré till utställningen och prisutdelningen. Om du åker kommunalt kan du ta buss 65 (station, mitt emot Scandic Continental på Vasagatan). När du kommer till Skeppsholmen kliver du av vid den andra stationen och därefter promenad i cirka 100 meter.

Här är två videoklipp från pepparkaksutställningen 2016/2017 som jag filmade med mobilen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.